fredag, juli 25, 2008

Väderleken

Klockan är snart 22.30. Temperatur ute 22,5C. Temperatur inne 28,3.

Kära mammor.


"His mother Muriel, who died in 2002, also came under fire during the extraordinary outburst. Their strained relationship was well known - and he once credited Miss Eichelberger with helping him come to terms with it.
He told his audience: 'I did have a dreadful mother. Isn't that a terrible thing to say? But it's true. She was classically self-centred. Always thought entirely of herself.
'And she lived to 101 - I thought I'd never get rid of her."
Stackars John Cleese. Han gillade inte sin mamma. Han trodde aldrig hans skulle bli av med henne. Hon levde tills hon var 101 tanten. (läs mer i The Daily mail)
Imorgon ska vi fira vår mamma. Som tur är vill vi gärna att hon lever tills hon är 102. Då är jag bara 82.

Idag.

Frukost. Morgonbestyr.Bakat tårtbotten.Fönat håret.P1.Städat.Lite.För varmt.Lunch.Tankar bilen. Gasar iväg till Marieberg. Två timmar. Två plagg. 279:-.Skulle inte ha svart. Köpte svart.
Hinner jag till gymmet? Jo, du hinner. Skynda, skynda. Iväg.Stängt! En mycket tragisk olycka har hänt. En kille i en röd bil berättar. Hans tjej jobbar i badet. Personalen sitter i krismöte. Kommer av mig. Åker till Ekoparken. Går med stavar. Så varmt. Åker till Ultralöparna och tittar. Det är en av deras medtävlare som förlorat sitt barn i badhuset. Åker hem. Pratar med G. London nästa onsdag. Gör klart tårtan. Sätter på diskmaskinen. Vattnar. Stryker. Hela tiden tänker jag på den lille norske guten.

Ultralöpning i ultrarapid








Det gick inte fort. Idag. I den stekande hettan. Efter fyra dygns löpning ,med två dagar kvar att plågsamt välja mellan att antingen gå, halta, krypa eller jogga, så har "Greken" tagit sig runt flest varv. Han har hittils avverkat över 700km. De män och kvinnor som deltar är slanka och brunbrända. Många bar bandage. De såg väldigt plågade ut. Otur för dem att det blev +30C just dessa dagar.


torsdag, juli 24, 2008

London Calling. Lyssna här.

På onsdag bär det av till London.

A song that makes you smile. Klicka här och lyssna.

Auktionsfynd! Ni får gissa vad!





Skuru Fika

Idag blev det en tur till Rönneshytta varuhus. Där mötte Åsa upp och vi fixade med present till mamma som vi ska fira på torpet på lördag. Sedan blev det fika hos Åsa och Åke i deras fina hus. Det är rena drömmen. Ingen trafik. Nästan inga grannar. De som finns bor lagom bortom kröken. Sigge och katten Frasse kan gå fritt. Åsa och Åke också...:-) Ljuvligt ställe.

Sverige har bytt namn.

På kanal 5 går en massa lekprogram där tittarna kan ringa in och just idag (råkade) jag se en glimt av när man skulle gissa på länder som börjar på S. Programledaren skrev upp förslagen på ett blädderblock. Gott så , men när en tittare föreslår landet Sverige så stavar människan fel!
Efter flera sekunders betänktetid så stavas numera Sverige inte Sverige. Utan det stavas Svergie. Sorgligt eller roligt? Pinsamt var det iallafall.

onsdag, juli 23, 2008

En ny dag. En ny blogg. Välkomna!

Jaha, då provar jag (äntligen) hur det är att ha en "riktig" blogg och inte bara en bildblogg. Den här bloggen blir en fortsättning av http://lingonberries.tumblr.com/

Det som är bra med en ordentlig blogg är att det är mycket enklare att bläddra bland bilderna och se tillbaka på gamla inlägg. Samt att ni kan skicka kommenterar och dessa kan även läsas av andra. Bra va`?

Så nu får ni allt ta och lägga in den här bloggadressen i Favoriter. Jag har även införskaffat en ny kamera så bilder lär det bli här. Blogg , blogg på er!

Oset /Örebro

Oset vid Hjälmaren är väl värt ett besök. Mamma tog de fina bilderna.









En dag i juni vandrade mamma, Åsa , Sigge och jag i Tiveden. Vi gick längs Vättern och det var väldigt vackert, varmt och mysigt. Vi avslutade med en god lunch på Stjernsund slott.

















Släkträffen i Ystad ser ut att ha varit trevlig. Och blåsig utifrån vad jag kan se på bilderna. Kul att vi fått en ny gren av släkten nu när Tomas och hans familj är med oss. Ser fram mot att vi ses vid något annat tillfälle.