lördag, augusti 09, 2008

En lunch

Till lunch blev det gräddkokt färsk kolja med sparris, potatis och grönsaker samt sallad. Gott.
Lyssnade på Gunnar Bohlin från kulturradion som gav en OS rapport. Han kände sig ensam när han letade efter en storbildsskärm som visade basket. Lost in China. Nu ska jag åka till Sigge i Skuru. Vi ska gå promenad i skogen. Ikväll ska vi se Little miss Sunshine. Om jag får igång DVDn hos Åsa.

Världens bästa vädersite är norsk. Länk har du här!

Här kan du få väderleksrapporter timme per timme för den plats du valt. Eller en långtidsprognos. Låt dig inte skrämmas av att det är på norska. Det är bara charmigt. Dääooo!

fredag, augusti 08, 2008

Det osar i OS




Invigningen - ingen uppvigling inte.

Propagandaministeriet har gjort det igen.

En zvår sak att förklara

En zvår sak att förklara
Klostergården, Lund
Ett stort tält har satts upp och 400 personer sitter och kollar på EM-matchen mellan Sverige-Spanien. En kort stund efter att Zlatan Ibrahimovic gjort 1-1 så drar en pojke ~5 i sin mammas tröja.
Pojken: Mamma, finns Zlatan på riktigt?
www.tjuvlyssnat.se

torsdag, augusti 07, 2008

Extemely Chocolatey Orange Biscuits

Fick mail från en f.d kollega från tiden i Frankfurt. Hon är ca 65 och hennes tempo är beundransvärt. Driver en målarskola. Hon ska snart åka till Indien i sex månader för att vidarutbilda sig inom healing m.m. Sedan tillbaka till Tyskland för att starta en praktik samtidigt som hon ska driva sin målarskola. Hon har bott över hela världen och är utbildad fotograf, lärare, reikiutbildad osv. Vi utkämpade våra strider men fann varandra till slut. Idag hörs vi av en gång om året när hon fyller. Hon är ett energiknippe. Själv nöjer jag mig med en kopp the, kofta, stödstrumpor och Extemely Chocolatey Orange Biscuits. Ikväll.

Hört

Barnkulturradion berättar. TV 2 kallades på 70-talet den röda kanalen. Barnprogrammet
Fem myror är fler än fyra elefanter kritiserades för de snabba klippen. Det kunde ge barnen epilepsi. Men lärde sig alfabetet gjorde de.

Tre färgtillägg

1. Tvn har konstig färg. Ser inte bra ut. Men det kanske beror på mina ögon. Tycker att bilden är väldigt bra om jag ställer in den på svartvitt. OS i svartvitt blir kul.
2. Gråa hår. Hur många får man i veckan när det väl sätter igång? Färga eller inte färga det är frågan! Kanske lämpligt när de grå är fler än de mörka? Anyone?
3. Tandblekningspenna. Pensla på steg 1 och steg 2. Ingen skillnad. Sväljer kanske för mycket av blekmedlet...Gulp.

Come fly with me! (Sinatra sings)

Varm dag. Packad och klar:-)

Stansted.
Är du en prioriterad eller "annan" passagerare? Du kan betala extra för att gå ombord först. Det gjorde jag. Fick ändå sitta j..la trångt. Ryainar är billigt på ett sätt men de tar betalt för allt. När jag checkade in hade familjen som stod före mig i kön packat en stor väska med typ 50 kg istället för varsin på högst 15 kg. (Jag hade prickat rätt med mitt bagage på 14.5 kg) Men det gick inte att checka in för dem ...de fick snällt köpa nya väskor och fördela ut sitt baggage på olika väskor. Helt knäppt, men det kanske är för tungt eller nåt att hantera så tunga väskor. Ryainar är stenhårda på att man måste betala all övervikt. Ett par kilo extra kan gå på en ny flygbiljett ungefär...

Familjen hann precis ombord och tjejen hamnade bredvid mig. Mamman fick sitta på en annan rad och pappan likaså. De visade sig att de var från Iran och tjejen pluggar Managment på Mälardalens högskola. Föräldrarna och tjejen hade varit på semester i England. Hon berättade hur hemskt det är i Iran och att det blir värre och värre. Ingen åsiktfrihet där inte. Så hon älskar Sverige och vill bo här. Bredvid henne hade vi en ung engelsman som var arkeolog och som var lite smårolig. Han skulle till Sverige för första gången. Det var en trevlig resa. Men den äckliga mackan med sladdriga bacon (eller vad det var) kunde jag varit utan. Men kaffet var gott. Landingen nästan perfekt och bagaget fick vi snabbt som ögat. Landade kl 21.45 och kl 21.20 satt jag i bilen. Då var det något fel på parkeringens biljettautomat. Men på två röda hade två killar fixat problemet och jag tror nu att rätt summa dragits från kontokortet. Hade kunnat åka, sa de, utan att dra kortet men eftersom jag checkade in bilen på parkeringen med kortet så hade det nog sett ut som bilen stod kvar. Kan bli dyrt att tro att det är gratis. Sen hem i 140 knutar. Landande hemma vid 22.30. Känns lite tomt utan G men han kanske kommer och hälsar på innan vi (förmodligen) drar till Espana i september.
Stansted. Klockan är 17 ungefär. Verkar som vi kommer iväg i tid.
Take off!
Engelsk landsbygd.
Bye-bye England

Landing påbörjad...
Sverige. Klockan är ungefär 20.30.
Äärrebrotrakten?
Vättern? Vänern? Östersjön? Unden? Who cares?
Hm, någonstans i Sverige. Före Västerås...
Närmar oss Västerås.
Västerås.

Axel Theodor

Lilla nyfödda, söta, fina, ljuvliga Axel Theodor har redan greppet som behövs för att fånga bollen.

onsdag, augusti 06, 2008

Face it.


OK da...jag ar inte i London. Jag ar i Polen och gor en ansiktlyftning. Det ar sa billigt att det inte ar klokt.

tisdag, augusti 05, 2008

I en annan del av London

Hus ar ett hus ar ett hus...men ack sa olika folk bor. Runt hornet ar det sa dyrt att bo att det ar fantastisummor det handlar om .(Ja, sisadar 10-50 miljoner for husen far man nog hosta upp).