lördag, november 08, 2008

Sesam öppna dig

Ni tjejer vet att det kan vara skillnad i språkförståelse mellan man och kvinna. Tänk er då att ni på engelska ska försöka få en dataexpert att förklara för er hur jag ska lyckas öppna ett dokument i Exel från G i ett e-post meddelande...jag är inte så duktig på datorer men basic brukar man ju klara av. Men icke detta.
Sparade och öppnade , skapade mappar och öppnade, stängde och öppnade meddelanden, stängde och öppnade explorer via instruktionerna jag fick...och så höll det på ett tag och jag behöll lugnet (men hörde allt hur G harklade sig)...tyvärr fick vi inte ordning på det och jag tycker att det är G som inte kan förklara och G tycker inte jag lyssnar. Ungefär så. Så jag fick lova att ta emot erbjudandet om en timmes lektion i Microsoft Words underbara värld när vi ses...ingen idé att svara emot. Men jag ger mig sjutton på att om jag försöker spara och öppna på mitt vis så fungerar det ska ni se! Annars pratade vi i två timmar om ditt och datt. G har verkligen fullt upp men det var OK om jag åker över en sväng i december. "You can come to London anytime!" är min permanenta inbjudan tydligen från G. Men julen firar vi här i Sverige. I år blir det bara lilla Axel som får paket. Han skickar väl en önskelista till faster?

Aktiepengarna som försvann

" Jag fick ett mejl från en kompis om ekonomisk framförhållning.
Lite tankeväckande är det!
Om man köpte Ericssonaktier för 100 000 kronor för cirka 3 år sedan så är de värda omkring 4 600 kronor idag. Om man istället köpte Telecom, till exempel Song Networks, för 100 000 kronor så har man idag kvar ca 791 kronor. Om man var klok och för 3 år sedan, gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 Kronor, drack ur dem, hade trevligt och idag går och pantar tomflaskorna så får man 6 741 Kronor. Det är därför grabbarna på torget i centrum kallas för A-laget."
Kopierat från Lotta Grönings Blogg.

...och så var det vardag igen...


Parental duties: Barack Obama and wife Michelle leave their daughters' school in Chicago after a parent-teacher conference today.

Private peek at a family making history: The intimate backstage scenes of Obama's election night vigil





































PI har haft styrelsemöte































När förmiddagens bestyr var avklarade (typ fotbad och städning med röjsågen) så var det efter lunch träff med G på God Smak för en fika. Det är jättekul att ses och vi ska försöka ses oftare över en kopp kaffe. Nästa gång måste vi med L också.Hann med en sväng på Lindex och köpte även " årets sista" tulpaner på Adolfssons. På väg hem träffade jag trevliga kollegan N och fick en kort uppdatering av hur livet i Ekonomen ter just nu. Vi "bestämde" att försöka få till en träff med fler kollegor.
Å och jag begav oss senare med raska steg till I.W för ett styrelsemöte med PI. Vi är en egen hopsnickrad variant av FI. Blir således Pedagogiskt Initiativ eftersom vi alla fyra är lärare. Jättetrevligt har vi haft det i Ingelas nya salong. God mat och utmärkt vin. Fina Katten Elsa brydde sig inte nämnvärt eftersom hon är en självständig katt med egna vanor. Men hon var med på ett hörn iallfall. Lördagen har redan anlänt och då väntar tvättstugan och gymet för mig. Man kan ju inte festa jämt...






torsdag, november 06, 2008

Du är så gullig.


Utdrag ur "Oprah Intervjuar E.Tolle "

OPRAH: What did you mean when you wrote in Stillness Speaks, “Look at a tree, a flower, a plant. How still they are, how deeply rooted in Being. Allow nature to teach you stillness”?
.
ECKHART: When you watch a tree, just be there as the aware presence perceives the tree. Nature is very helpful for people who want to connect with the stillness. Man-made things generate more thinking because they are made through thinking. Go to nature. Eventually you can sustain the state of stillness even in the midst of a city. I enjoy walking along busy streets with infernal noise and people rushing about and feeling the deep sense of stillness in the background.
.
OPRAH: It’s like being in the world, but not of it.
.
ECKHART: That’s exactly what it is.
.
OPRAH: You’ve said that spirituality has nothing to do with what you believe but everything to do with your state of consciousness.
.
ECKHART: It’s the stillness that’s the spiritual dimension.
.
OPRAH: And beliefs are not spiritual?
.
ECKHART: No, because beliefs are thoughts. Thought in itself is not spiritual, though it can sometimes be helpful because it can be a pointer. If we say, “Find the stillness that’s already inside you,” that’s a thought, but the thought is pointing beyond itself.

Hela intervjun finns här. Intressant om hur man kan finna lite lugn och ro bara genom att vara här och nu.

Den lilla svarta

Victoria B bar denna creation när hon flög från L.A till Europa.
Hon är cool , tycker jag!

Vad gulligt!


Bilvård

Igår hade jag lite bilvård på Forden. Tänkte den skulle bli glad för nu har varningslampan blinkat två gånger igen. Känns som det kan vara samma fel som förra gången. Då det var tändstiften som krånglade och bilen inte gick på alla cylindrar. Tänk om man kunde byta ut sina egna stift ibland så man blev lite piggare nu i november. Var och tankade (tack , tack för att det blivit billigare) och köpte spolarvätska. Men hursomhelt så hittade jag en pollett i bilen från Hallsbergs öppna biltvätt så jag åkte dit, fyllde på spolarvätska,dammsög och skakade mattor. Provade även biltvätten och det var inte så svårt men fick tvätta fort eftersom det inte gick att använda kortet för att köpa fler poletter så jag har en lite "randig" bil idag. Men högtryckstvätt verkar bra. Jag blev inte ens blöt. Dit ska vi åka fler gånger. Kostar väl ca 40 spänn att tvätta bilen. Sen stod det något om att man kan kan vaxa bilen också. Då kostar det kanske en pollet till á 20kr.
Annars så har jag idag varit och tränat. Det har hittills blivit lite över 2 mil redan denna vecka och lite styrketräning. Så det blir nog "Madonna armar" till sommaren ska ni se så mycket som jag ror. Men imorgon är vilodag. Ska träffa G.H på fiket på em och på kvällen blir det mat hos I.W med Å och K.
Mycket att göra verkar G i London ha. Han har en ny revisorkille där från 9 på morgonen till sen em. Idag och imorgon kommer en annan revisor som kommer två gånger per år för att gå igenom "företaget", Max är kvar men verkar ha blivit den som fixar en massa ärenden och maten. Sen kommer ju B dit och städar tre gånger i veckan. Hej och hå vad mycket folk han har kring sig. Tur att inte jagär där just nu iallafall. Sitter hellre här och skriver på min "nya bok". har så mycket material att jag inte kan släppa det bara för att två förlag sa nej. Man ska inte ge upp. Men jag ska göra om det upplägget och lägga till mer matteövningar och språkövningar á la Montessori. Känner mig mer nöjd nu med dessa tillägg. Sedan håller jag och läser Echart Tolles bok "EN NY JORD" Ditt inre syfte". Låter flummigt men det är det inte. Den är såå bra och precis vad jag behöver just nu. Jag förstår efter några kapitel att jag styrs av mina känslor. Hela tiden. De är helt separata från situationer man befinner sig i. Att lära sig att se på situationer för vad de är och inte utifrån vad man känner är inte så lätt men det blir mer Flow i livet om man inte låter känslorna tänka åt oss. Min hemsida är påbörjad men oj oj så mycket att lära sig det fanns där då...men det SKA gå.
Nästa vecka ska jag få hjälp på skolan med att få vinterdäcken. Kanske tittar upp på BF en sväng...de är nog där och jobbar och sliter. De behöver lite gott fika...

Varningskylt på ungdomsmottagningen?


onsdag, november 05, 2008