lördag, september 13, 2008

Sola`i Lanjaron



Åker vi till imorgon em. Hoppas och tror vi. Belive it when I see it.
Ska packa nu ikväll och lägga allt i rätt väska. Ingen mat eller dryck får man ju ta genom säkerhetskontrollen. Inga vassa föremål (men man får vassa knivar osv till maten...) och bara små flaskor i en plastpåse får man ha i handbaget. Hittills har jag blivit av med en parfym och ansiktsvatten i säkerhetskontrollen. Men nu vet jag bättre. Idag har det varit väldigt varmt och soligt här också. Har gått en två timmars runda. Det var skönt efter all cake jag stoppade i mig igår. Får se om det går att blogga nåt i Spanien. Har en laptop men vet inte om det är värt att ta med för en vecka. Vi får se vad övrig packning väger när jag omorganiserat mig själv här bland alla grejor jag lagt ut. PS. Mark sov inte över på soffan förresten...han gick klockan tolv i natt. Nöjd och belåten. Han fick ju både mat och spela TV spel så han skrev under pappren tom.
Ha det gott alla!

Jag har ju sagt...

...att jag inte vill vara med på din blogg!

Surfande delfiner


Hålla där!

Vad har ni för er? Ni sitter väl inte och äter framför datorn igen?

Sovstilar

Klicka på bilden!

fredag, september 12, 2008

FUN AND STUPID PEOPLE

Det gick inte så bra idag

Hundarna är roligast

Fotbollsmatchen

Cecilia Bartoli-Händel. Såååå vackert.

Maria Callas - Carmen

Dexys Midnight Runners

Mr Bowie

Mark hälsar på.

Här är Mark. Vi dricker vin och skrattar ikväll. Han älskade maten jag lagade. Tar tillbaka allt jag sagt. Han kom faktiskt från jobbet. Han var tvungen att duscha här så jobbigt är det.
Hans f.d flickvän (som han avgudar och som ingen annan kan ersätta. De var väl ihop för kanske 25 år sen? Hon gifte sig med någon annan och är nu farmor. Skild farmor) har en städfirma och där hjälper han till tre dagar i veckan. Karln´städar så hårt att han gått er 12 kg! Han får £ 30 om dagen för 4 timmars jobb. Han verkar glad och nöjd med det. Men han har väl några miljoner på banken också. Nu sitter han och G och spelar TV spel! De tävlar mot varandra. Själv ska jag inte göra någe´mera idag.

Jag köpte några godar biffar till middag. När jag väl kom iväg ut så började det regna. Ni vet, som en vanlig svensk sommardag. Varmt och regnigt. Gick en timmes promenad och när jag satte nyckeln i dörren så slutade det att regna.

Gjorde en svampstuvning också. Hela dagen har det osat mat här. All tvätt luktar mat. Mitt hår luktar mat.


Mark satte sitt röda vin i en kruka med varmt vatten!! Vad tror ni om det?



En sallad till blev det. Gott. Jag var så mätt efter lunchen och tårtan att jag åt sallad ochl lax istället för kött och potatis. Men vin blev det.
Har varit en MAT-dag idag som ni kanske märker. I morse tänkte jag ägna den här dagen åt mig själv men Universum hade andra planer. Det är bra att hjälpa andra också. Jag är tacksam för den här dagen och att allt har funkat bra. Maten blev lagad och tvätten hängd. Jag hann gå ut .Fast kanske i den ordningen jag trodde.




Honungskaka från Vitryssland

Den smakade divine! Otroligt GOOOOD. Tio lager bottnar av mjöl, vatten honung och bakpulver. Max farmor gör sisådär 50 bottnar och fryser in. De ser inte mycket ut men det var en bra tårta. Ser läcker ut när man skär i den också. Och det är inga småbitar. Smaken var lite , lite åt Cheescake hållet. Ni vet ju hur galen jag är i det.
Snygg tårta han gjort. Det går åt en liter grädde och en deciliter socker (om man vill) till bottnarna. Dekorera med bär. Kaffet han gjorde till var också gott. Så nu är jag så mätt att jag rullar fram. NU ska jag gå ut. Och just där försvann solen...

Change of plans

Guuud vad hon äter stora portioner.
Engelsk lunch.


Precis. Jag har ännu inte kommit utanför dörren. När jag kom ner så ville Max och G gärna ha lunch. Blev till att sätta igång medans jag hängde tvätt och pratade Bozena som städar här. Det blev lax, pommes och blomkål med ost. Tog en timme extra...har diskat vå ggr redan idag. Hela lägenheten inkl. jag luktar fisk. Det var extremt varmt i köket fast jag öppnat fönstret. När Bozena skulle gå så var hennes jacka bredvid elementet väldigt varm...G hade satt termostaten på 25 grader visade det sig...phu.
- Låtsas att du är i Spanien , sa Max! Just det. Dit ska jag ju kanske.
Husomhelst om G´s kompis dyker upp...ingen som vet. Inte ens han själv tror jag. Oss emellan så här hans kompis väldigt trevlig men lite mesig...han kaninte ens öppna posten själv, tro det eller ej! Han kommer hit med allt i
stora väskor. Han är på pappret en av cheferna i G´s företag .Har väl aldrig haft ett jobb men han har ärvt mycket pengar av sin mor. Bara att se till att alla paper blev rätt påskriva osv har tagit flera år...och då är det inte G som förhalat utan försökt hjälpa till. Kompisen älskar att spela spel, läser allt han kan om muslimer och islam och vet väldigt mycket om Napoleon osv. Men han klarar inte så mycket annat...lever i en värld där allt är farligt...just nu är han visst rädd för att skriva under dokument för företaget...ja, det är svårt att förklara hur han är men annorlunda, ja, det är han. Men han kan skratta hela vägen till banken...men bara hanite sak sova över på soffan som den gången han var kvar i två dagar och satt här och spelade fortfarande på datorn när vi åkte till Spanien. Inte så kul när man har bråttom och ska göra sig ordning. Räcker med att G inte kan packa förrän två timmar vi ska åka och sedan blir det ilfart till flyget.
Please, please dear God
make sure M not stays on the sofa this time....
Det är en väldigt braträning för mittredan stora tålamod att vara här. Ännu mer kanske för G som jobbar hemma och som två-tre andra personer här runt sig. Samt alla andra som han ordnar, donar och hjälper, med allt mellan himmel och jord. I couldn´t do what he is doing.


Max tårta

Max går in för den här tårtan. Jag är (skit)nervös att jag inte ska kunna äta den...och när jag kom ner i köket så hade tårtan dekorerats. Nu håller han på i köket och kokar kaffe. Återkommer...

Dagens kaloribomb

Kolla vilken smarrig tårta! Den har Max gjort. Hans mamma har skickat med bottarna (ca 10 st) nrär han var hemma på besök i Vitryssland förra veckan. De är visst gjorda av vatten, mjöl och salt? Han har haft de liggande i en kartong. De ser ut som tunnbröd och klarar sig visst länge...så igår vispade han många deciliter grädde och har lagt det mellan varje botten. Sedan är det nog något mer...vet ej vad ännu eftersom vi inte smakat på den. Tror det är kaffe han dekorerat med. Tårtan har nu stått i kylen ett dygn och bottarna har blivit mjuka. Ja, jag har varit där och petat och luktat... Antingen är den supergod eller inte...frågan är vad jag gör om den inte ens är ätbar? Men det måste det den väl vara med så mycket grädde...om ni inte hör något på ett tag så kan det vara...ja ni vet...
Jag åt för mycket.
Hej och Hopp. Ha en bra fredag everyone.
Nu ska jag klä mig och gå ut.
Det är ca 20 grader varmt. And No rain so far today.

TGIF - Till alla som jobbat hårt denna vecka.




Sedan finns det de som gillar måndagar....
Själv har jag väl inte bidragit så värst mycket till värlsdekonomin den här veckan heller...men jag jobbar hårt när jag jobbar. Så är det. Igår var en riktig lazy day. Men idag går tvättmaskinen, ska gå och handla middagsmat. Ev kommer en av G´s vänner hit ikväll. Men det är inte säkert...this is London ! Folk avbokar lika ofta som att saker blir av. Men vi måste ju äta i vlket fall så tror jag ska köpa kotletter. Får ta en walk till Mark & Spencers. Tar längre tid att handla här. Dels har jag ingen bil eller vill inte köra här. Så det är att traska med ryggsäck och påsar. Får déja vu när jag gör det. Får flashbacks från tiden i Uppsala och när jag bott utomlands. Är verkligen bortskämd med att hoppa in i bilen när jag ska göra ärenden. Men en promenad är aldrig fel. Sir Cliff Richrads har en ny singel ute förresten. Han får vara med på nyheterna. Han måste vara en av världens mest välbevarade 70 (??) åringar. Botox är svaret. Han har sagt det själv. He looks extreamly fit that´s for sure.

torsdag, september 11, 2008

Häftig Bröllops Dans

Är det ett spöke eller inte?

Lite roliga kvinnor

Veckan tips.

Really bad day at work

Ser via en länk på Carl Bilds blogga att hans son Nils har börjat på Svenska skolan i London. Mer intressant är kanske Carl Bildts inlägg om Anna Lindh. Hon har en minnesfond som sträcker sig över 37 länder i Europa. Hon hade förmodligen kunnat uträttat något i världspolitiken om hon fått leva sitt liv.

Ha en lovley torsdag everyone.

Själv ska jag nog shoppa idag. Yeah!

Faller en Faller alla

(o)Teknisk kvinna

Ser du någon skillnad?




Häftigt! Några svenskor finns med. Hann du se dem?

onsdag, september 10, 2008

Aj aj oj oj oj!

Lärarnas egen Tv kanal


Minsann. Här i UK finns en alldeles egen Digital TV kanal för lärare. Den går dygnet runt. Kan man inte sova av oro för att man inte planerat nästa dags lektioner så kan man knalla upp mitt i natten och kanske få lite tips och råd. Att lärarna har en egen TV kanal visar på lärarnas viktiga roll de har.

"Teachers TV is operated by an independent media consortium, Education Digital, which was selected by the DfES (now the Department for Children, Schools and Families) in 2004 after an extensive tender process. ".

Det här har Björklund aldrig pratat om att han vill införa iallafall!

Till Agnes!



Är det sådana här idioter som bor hos dig...?

Van the Man - eller????


Hello hello!

Kolla in min coola stil! Coolast i stan´!

Vi som vill slanka ner oss

Jaha, läser att svägerksan varit och gymmat. Trodde vi hade en deal att hon inte skulle gå dit förrän jag kan följa med:-) också! Nu blir ju hon SMALARE än mig! Sob, sob!

Sten påse sax


Annes citronkyckling på 15 minuter!

Marinera kycklingfiléer i citronsaft, salt, peppar och massa vitlök i ca 15-30 minuter. Häll av marinaden men spara den. Stek kycklingen på hög värme till bitarna fått fin färg.. De sista minuterna kan du ev. hälla över en del av marinaden och låta kyckingen "koka" i den for a moment. Ev, kan man ha några matskedar sesamfrön i marinaden!

Snabb rätt. Blir klar när pastan kokar och du hänger tvätten:-) Enjoy!
Servera med sallad, pasta och tomatsås. Jag tyckte det var gott. G tyckte jag lagat bättre mat! Knäpp på näsan skulle han ha! Kycklingen var torr! Pyttsan!(Förra gången jag lagade denna rätt var den supergod minsann ...)
Som straff får han äta samma rätt till lunch imorgon,,,he he he!

Förstår inte...

...hur de här extremt gooooda kakorna har hamnat här! Eller hur de hamnade i min väska ! Ett mysterium är det sannerligen!
Har ni tur får ni smaka!

Nu



The Osmonds har firat 50 år som artister. Idag består nog "Klanen" av hundratals eftersom alla har väldigt många barn. (Som i tur har egna band.) Och egna barn. Som har egna band?



Åh, vad jag älskade The Osmonds på 70-talet! De ni ungdomar!
De var Superstars. Sen gick jag över till att gilla Thin Lizzy m.fl.och sen kom väl punken!! Rock on!

Läggdags

Man blir lätt en nattuggla när man är i London. Men nu är det över midnatt så Godnatt everyone.

Inte så smart


Unga kändisar







Tisdag i London


Idag har jag städat. Tog tre timmar att röja i Gregorys sovrum. Damma alla böcker och dammsuga ordentligt som verkligen behövdes. Förstår ännu mindre vad hans städhjälp får betalt för . Men hon ska få jobba extra (och få extra betatalt) för att städa ordentligt när vi är borta nästa vecka. Har även fixat lunch som bestod av Köttfärssås och Spagetthi till G och Max och mig själv. Max är väldigt artig och tackar flera gånger. Ikväll jobbade G och Max till 19.30 men jag fick med G på en långpromenad på 1,5 tim. Lite sent men det var varmt och bara lite regn. Vi gick upp till the Heath och genom. Inga gatlysor fanns där men det var OK ändå. London blir en annan stad på kvällen. När vi kom hem drack vi lite thé och G satte ihop (med stöd av mina hejarop) någon typ av "Arm" till datorskärmen så att den sitter ovan bordet och man får mer arbetsyta. Imorgon blir det ingen städning.

tisdag, september 09, 2008

Picasso går till Doktorn

Lite solsken kanske

Los Desperados frauen

Mycket bättre än Sopranos

Vad är humor?


Lite humor kanske
på natt-
kröken?

Good night önskas från London.
Nu ska jag läsa klart
av Mari Jungstedt.
Inte så mycket humor kanske,
desto mer konstvetenskap
blandat
med ond bråd död
och stulna tavlor.


































måndag, september 08, 2008

Liiiite jobbig snubbe´ på bion

Vikarien á la Mad TV

Streets of London

(Bilderna som följer ligger i samma inlägg. Därför ser de väldigt små ut men om du klickar på bilden så blir den större.Om du ser dåligt , menar jag....:-)

Mycket blixt och vips så är alla rynkor och skråmor borta!Det är därför Kändisar vill ha mycket ljus i studion. Då ser man nästan felfri ut?
Idag har vi varit på en promenad i Camden på em.

På väg mot Camden. Med kameran i högsta hugg. Har micklat med den hela fm så alla inställningar var knas. Men jag lär mig alla finesser sakta men säkert.

Samma väg...mot Camden.




Den berömda Camden Market.



Det var ganska lugnt har idag.




Det var stallar innaför en gång i tiden därav namnet Stables.






Det var här det brann förskräckligt i vintras.





G tyckte jag skulle passa i den röda! Om jag var 10 stl mindre kanske, ja då gick det nog.







Inne finns många fina saker och lika mycket krafs.







London prylar.










Camden Market. Något för alla.










Hundratals bord.











Ta en bild på mig nu då. Står i flinar i flera minuter...











Det är marknad både inne och ute. Hela året. Varje dag.














Det är ett gansak stort område. Man kan vara här en hel dag. Här finns mat, loo, öl och folkvimmel.













Det ligger runt Regents Canal.















Här finns också The Comedy Club. Hit vill jag gå. OK, sa G.

















Vi fortsatte runt...

















...men vi gick inte till Liverpool.






































Nästan som Lilla Amsterdam. G sa när han såg alla (100) bilder jag tog får London att se annorlunda ut.



















Båtar på Regents Kanal.












































Resturanger och båtar.
























Det är ganska pittoreskt här bakom om man lämnar The High Street.





































































































































Än finns det punkare.





























Häfttiga hus eller Konservburkar?






























Camden Tunnelbana.































Sedan gick vi och gjorde några ärenden. Genade genom några bakgator.
































Här inne satt några och grillade faktiskt...


































Vi gick till Pizza Express. Jätttefint var det.


































Vi undrade vad det varit här förut...G gissar på en bank.




































Jag tänkte jag skulle lära ig att ta kort med självutlösaren men det gick inte så bra den här gången.

































Jag beställde Sallad och G lasagne. Jag åt lasagnen och G salladen! Båda var lika goda. Men G hade lite bråtton tillbaka till jobbet så vi åt gansak fort innan jag gick till Tesco och handlade mat för £35. Maten är dyr här också. Men nu klarar vi oss till helgen. Tror jag. När jag lagar lucnh så blir det att jag lagar så att Max också får mat förstås.





































Många flygplan över London.






































Det är en stor fin park utanför där G bor. Det är alltid många aktiviteter på gång även om det inte syns just här.







































Parken utanför G hus. G bor till vänster i det vit/bruna huset.


















































































Någon har en snygg BMW här utanför...










































Här sitter de och jobbar och dricker afternoon thé.