fredag, november 14, 2008

Trevlig helg

Nu ska jag gå ner och hämta tvätten.
Sedan byta om och åka och träna.
Har inte varit där sen i måndags.
Förra veckan blev det 2,7 mil.
Jämför med endast 1,2 denna vecka so far...
Jag kan ju inte vara överallt.
Men att bilen är hemma igen, det betyder mest av allt:-):-)
Ha en underbar helg.
Vi hörs nästa vecka.

Om jag var ett tåg...


Det tände inte till

Jag säger bara , det var
tändspolen som inte tände till.
-Men nu är bilen fit for fight igen , som mekanikern säger på meddelandet på mobilen angående bilen
Yippie ,de har redan hittat felet...kostnad 1100 spänn.. och där rök den goda helgmaten... nu får jag äta oxfilé istället...he he he.

Bussen som inte kom

Vaknade i morse till "In the Mood ". Bra låt att starta dagen med när regnet öser ner. Har sovit som en stock för en gångs skull. Att ta sig hem igår från Marieberg igår var inte så lätt som jag trott. Så nära hem men så svårt att ta sig därifrån. Lämnade bilen på Forema kl 15 ungefär och hade laddat med tidtabeller för bussarna hem. Gjorde några ärenden och hade prickat in en buss.Men borde ha läst på tidtabellen bättre. De flesta bussar går tydligen från stora vägen dit det är en km att gå i mörker på vägen där bilarna åker. Efter att ha frågat flera personer om jag stod vid rätt busshållsplats så tog jag för givet att busssen skulle komma. Men inte kom det någon buss 16.41 till Hallsberg inte. Ringde till Länstrafiken. "Var god dröj. Ditt samtal är placerad i kön. Du har nu plats...osv" väntade tio minuter. Ingenting hände. La på luren. Pratade med busschauffören på buss 31 som går in till Örebro. Han visste inte heller något om buss till Hallsberg eller vilken hållplats. - Jag kör inte den turen , sa han vänligt.

Den enda buss som verkligen skulle gå verkade vara den 20.19. Förberedde mig på att vänta i tre timmar till...gick til Bokia. Köpte några böcker. Gick på toa igen. Gick till COOP. Strax efter klockan sju fick jag en förnimmelse av att jag skulle gå ut och ta en promenad trots värkade fötter. Går till Busshållplatsen och där gick precis en buss förbi min hållplats...wroom ...undrar vart den skulle ...fan också... men plötsligt uppenbarar sig en buss med Kumla på! Snabba beslut...pratar med busschauffören...jodå han ska till Kumla...hoppar på...30 spänn...kan vänta i Kumla på bussen som åker 20.19 från där jag står nu...tar 10 minuter så är jag i Kumla .(Måste ha sinkat hans tidtabell för jädrar vad han blåste på genom Mosås...inga 50km där inte). Hittar ingen tidtabell i Kumla på stationen...men på perrongen står att det går ett tåg 20.08. Får vänta i 25 minuter men vad gör väl det...hade laddat med varma vantar och halsduk så jag frös inte när jag satt där i oset från Sibyllas korvkiosk...pratade med en ung kille med norrländsk dialekt(var ju tvungen att få prata av mig om hur besvärligt det var att ta sig hem typ) och han blev så "nervös" och stod och drog i mössan hela tiden. Han kanske trodde jag raggade på honom:-) NOT NOT. På tio minuter fick jag veta att han pluggade musik och historia ...spelade altfiol...spelade i kyrkor...(han sken som en SOL när jag frågade om han inte spelade i kyrkor.)...men nu hade han problem men handen och kunde inte spela...var han gjort sina tre olika praktikperioder som lärarkanditiad...ja , han var nog lite chockad att jag pratade med honom för han sa hej då tre (3) gånger innan han gick på det knöckfulla regiontåget. Hade han väntat två minuter så hade han kunnat åkt med "Maria Lang" som endast hade fem resenärer. Min korta tågresa kostade ingenting...ingen konduktör...hemma kockan 20.30. Totalt sett blev denna resa lite dyrare än beräknat...en blus...en stickat slipover..en ljusbrun scarf (behöver inte en enda till egentligen. Men färgen hade jag inte förut.) ...en T-shirt...en smaklös räkmacka...inköp på COOP (där var det billigare än på Konsum faktiskt) ...en Bodil Malmsten "Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig.", Nina Ynkers "Ninas bästa råd" (husmoderstips.Kanonbra.)...tre övningsböcker för barn (måste se så de inte snott mina idéer) men som sagt ingen kostnad för tåget så då känns det genast som det blev plus iallafall! Kollade posten...pratade med svågern, systern och lite med Teo på kvällen..och i 1.5 tim med Gregory. Han hade varit och och kollat in den nya BMWn...berättade om alla nya funktioner den har och vilka han kommer att beställa på sin nya bil...det var kameror som kan se runt hörn och lampor hit och dit och allt vad det var...i helgen ska vi försöka boka in när vi ska ses och vilka biljetter vi ska boka. Se där, detta var väl ett trevligt inlägg utan några som helst poänger eller djupare reflektioner...ev stavfel orkar jag inte rätta:-)

torsdag, november 13, 2008

Nästan

Nu har jag lyckats städa effektiv. T.o.m Martha Stewart skulle kunna bli avundsjuk. Jag städade utan att börja med en massa annat på vägen. Gjorde det jag skulle utan att börja läsa, damma, laga, ordna, sortera det som jag kan göra en annan dag.

Effektiv betyder 45 minuter till badrum (men M.S skulle inte gilla hur det ser i badrumskåpet), dammsugit och torkat ALLA golv. Bor man på 45kvm så blir det dammigt och jag gillar när det är rent på golven.Torsdagsstädning känns bättre än att städa på fredagar av någon anledning. Imorgon har jag tvättstugan ändå förresten. Igen. Marta Stewart är en jäkel på allt som rör ett hushåll men jag undrar så flundran om hon städar själv. Eller tvättar. Hm. Hennes ex till miljardär ska gifta sig med en svenska. Men Martha klarar sig i alla väder hon. Hon har rett ut både krångliga recept och suttit i fängelse. Själv ska jag gå och hämta bilen strax. Förhoppningsvis sitter vinterdäcken på nu efter några telefonsamtal om fälgar m.m. Men det får vi ta till våren , sa jag. Ska köra bilen till Forema i Örebro. Där blir den ett tag förmodar jag. Om bloggen tystnar så väntar jag fortfarande på bussen tillbaka. Jag sitter inte i fängelse:-D...Hej Hopp.

Hjärtevärmare

Karlavagnen i P4 som sänds efter kl 22 på vardagkvällarna är mysigt att lyssna till om det är ett tema som man gillar. Tyvärr lite sent när man skulle upp och jobba men ibland var det att man lyssnade för att det inte gick att sluta lyssna och man vaknade på morgonen med tungt huvud för man missade två timmars sömn. Men nu jag har ju förmånen att kunna lyssna utan att känna mig direkt berövad på sömn. Och jag är alldeles betagen i programledaren
Marcus Birros sätt att leda programmet. Han är suverän när han lotsar högt och lågt med en sådan varm själ och intelligens att min beundran för honom växer för var gång han är med. Jag hörde första programmet han hade och det var lite svajigt med lite darr på rösten men nu är han säker pöjken´och det spelar ingen roll vad han har för tema. Han klarar alla ämnen ,alla typer av människor och han har ett extra hjärtligt famntag för den lilla människan. Han kommer att gå långt, han den där, Marcus "Fransesco Totti" Birro. Respekt.

onsdag, november 12, 2008

Minst ett skratt om dagen fram till påsk 2009

Monty Python gänget har gett ut 150 stycken sketcher och de finns samlade här.
Hörde om det på BBC two idag när de intervjuade Michael Palin. Jag älskar deras sketcher. Om jag ser en om dagen i 150 dagar så räcker de till Långfredagen 2009 om jag räknat rätt.
Och om alla går att titta på återstår förstås. Ibland är en del videos på Youtube spärrade.

Finns det mat utan tillsatser?

Mycket intressant läsning har ni här. Ja, det finns bra mat utan en massa E-tillsatser. Och inte blir det så mycket dyrare enligt artikeln. Läs och fundera. Nu ska jag ut och gå. Långt.
På med gådojjorna , träningsjacka och iväg.

Favorit just nu























Har lyckats få igång BBC Two genom att ladda ner något avancerat eller hur det nu var jag gjorde. Längtar lite till London när jag lyssnar...får ringa till min sponsor i London , tror jag.
Länk finns till höger. Det står Chris Evans men han är bara en av många som pratar där. Du kan även klicka här för att komma till radiostationen.

Kända lantisar får besök från stan´.

Kul artiklar i DN på stan´. Ni behöver inte bo i Stockholm när ni blir kända. Köp en herrgård för pengarna och flytta ut i spenaten´. Det ska i allafall jag, fallerallera´.

En till Uppdatering

Här kan ni läsa forsättningen hur det gått för den brännskadade flickan Tatiana som får vård i Sverige. Insamlingen verkar ha gått bra.

tisdag, november 11, 2008

För er som inte hunnit med. Här får ni en uppdatering av hösten 2008


Kopierat från Kommunalaren.
Ritat av Jan Berglin.













Möten

Tisdagens två möten avlöpte enligt planerna. Styrelsemötet var avklarat precis så jag hann in på Start eget kursen. En tjej till och jag verkar vara de enda som inte har någon idé som vi jobbar på men det är värdefullt ändå. Hoppas vi.

Världens bäst betalda...

...fotbollsspelare. Men han kan inte klä på sig....:-)

Idag ska jag lämna in bilen...

... på skolan för däckbyte och ...

...imorgon för en koll. Hoppas det går bra...

Behöver nog mycket mer protein...


...än dig, eller?? Hitta gubben.


Doctors have concluded that, if you find the man in 3 seconds, then the right half of your brain is better developed than most people.

If you find the man between 3 seconds and one minute, then your right half of the brain is developed normally.

If you find the man between one minute and 3 minutes, then the right half of your brain is functioning slowly and you need to eat more protein.

If you have not found the man after 3 minutes, the right half of your brain is a mess, and the only advice is to look for more of these types of exercises to make that part of the brain stronger.
The man is really there.

Keep looking!

Grattiskramar till alla som fyller år IDAG!


HURRA ! HURRA! För DIG idag.

Best Buy

Ibland undrar man vad november är bra för och en bra anledning kan vara att man får ta hand om sig själv lite mer. Har är en länk till bra och billigt smink nu när det är kristider. Att mosa avocado till en ansiktmask eller varför inte använda en smet av havregryn och olivolja till en peeling går det med!

Gravallvarligt

Tjuvlyssnat
1)
Det räcker inte med att lådan är lång, den skall dessutom vara enorm
Blå linjen, Stockholm
En tjej och en kille, båda ~20, kliver på tunnelbanan och sätter sig mitt emot varandra. De skrattar litegrann åt något som de verkar ha pratat om.
- Tjejen: Haha, men Josefin är inte så förtjust över att det ligger en död orm i frysen. Hon typ lägger sina matlådor längst ner i frysen bara för att han ligger däruppe.
Killen och tjejen skrattar.
- Killen: Fast… du borde kanske ta och göra något åt det…
- Tjejen: Jo, jag vet. Men jag tyckte ju så mycket om honom! (Hon funderar en stund och ser lite sorgsen ut) Men mjo… jag borde nog begrava honom.
-Killen: Du får köpa en fin liten låda att lägga honom i, med fina blommor på eller nåt, och tända ljus och så!
-Tjejen (lyser upp): Mmm! (men säger plötsligt med bekymrat allvar) Fast… nu har han ju liksom stelnat i en lång, utdragen form… så det blir kanske svårt att hitta en bra låda…
Cred: cresta

2)
Espresso House, Stureplan
Två tjejer ~14 sitter och pratar om allt mellan himmel och jord.
- Tjej 1: Vet du, man får välja vilka kläder man ska ha när man blir begraven.
-Tjej 2: Får man? Jag skulle nog vilja ha mina Diesel-jeans och min Fjällrävenjacka.
-Tjej 1: Ja, man måste ju ha något bekvämt men samtidigt snyggt.
-Tjej 2: Tänk om man inte hinner välja innan man dör. Då kanske typ mamma väljer kläder till mig. Om hon valde typ manchesterbyxor och en Cubus-tröja så skulle jag döö!
Cred: Milk

måndag, november 10, 2008

Dallas

Kolla här. Alla ser väldigt bra ut. Särskilt Sue Ellen. Hon är 68 bast. Way to go girl. Det finns hopp ser jag!! För henne iallafall...

Vi tackar Plura

Som har börjat blogga igen. Han är väldigt rolig och lite lagom go´sådär. Han vågar vara så manlig att han har flätor. Undrar om bilden som finns med på nya bloggen är en inspirationskälla?

Nytt Gott Ekologiskt från Axa

Inte så tokigt. Jag gillar müsli med mjölk!

Galen i parmesan

Det är så gott med baby leaves salad (låter inte lika kul på svenska...), skalad gurka i bitar, olivolja och så riven (ekologisk) parmesan. Mycket. Mia Bildt har alltid en bit parmesan i handväskan, sägs det Hon har en webbbutik med italienska varor, så hon har ett eget lager att ta av den lyllosen.
Pappa fick en en god parmesan av mig igår på Fars Dag till och med.
Eftersom jag ska åka och träna så blev det inte bara salad utan även ungnsbakad lax med
sesamfrö, kryddor, dill, olivolja, paprika och morötter. Har ätit godare lax men det blev en
jag-tager-vad -jag-haver-i-kylen-till-middag-idag. Och det blev fint som snus.

Aftonbladets egen nanny tycker till



De 10 Reglerna i familjen Obama


1. Sängen ska bäddas – även om det bara innebär att man drar på överkastet på en stökig säng.
Nannyn: Det är helt ok. Vissa har den kulturen att det är grundläggande med en bäddad säng.
2. Man får inte gnälla, bråka eller retas.
Nannyn: Ett barn är gnälligt när det är trött, och att bråka med ett syskon är en rättighet. Jag skulle aldrig sätta upp en regel att inte få visa vad man känner.
3. Barnen ska ställa sina egna väckarklockor, gå upp själva, och klä på sig själva.
Nannyn: Sund och vettig regel. Det handlar om barnens växande och ansvarstagande.
4. Leksaksskåpet ska hållas rent.
Nannyn: Jag vet inte om de ska skura skåpet eller vad familjen menar. Men skåpet är ju fullt av saker som är barnens, så det är väl okej att de ska hålla ordning på det.
5. Barnen ska duka matbordet – och skölja av tallrikarna efteråt.
Nannyn: Också en vettig och sund hemmakultur.
6. Barnen ska spela på sitt piano varje dag.
Nannyn: Det är inte relevant till veckopengen. Läxläsning skulle kunna ingå, men pianospel är fritidsintresse.
7. Helst inga, eller få, födelsedagspresenter och julklappar. I stället kostar man på kalasen.
Nannyn: Det här måste ske i överenskommelse med barnen. Någon dotter kanske vill ha en häst i stället för ett stort kalas.
8. Läggdags halv nio på kvällen.
Nannyn: En läggtid är rimlig, men det är lite tidigt. Har man verkligen hunnit träffa sina barn och umgås då?
9. Om Malia och Sasha inte kan komma överens om en tv-kanal blir resultatet att tv:n stängs av.
Nannyn: Jag trodde att gruppbestraffningar var förbjudna. Det gillar jag inte alls.
10. Uppfylls allt detta får barnen sin veckopeng: åtta kronor.
Nannyn: Det är bra att barn får en egen ekonomi. Många barn är otroligt duktiga på att spara. Men här tycker jag att det är lite pengar och för många moment.

Denna vecka

Blir det däckbyte på onsdag/torsdag på skolan. Har ringt till Forema i Örebro och Gustav lovade att de naturligtvis ska kolla bilen igen ,eftersom den inte är OK trots servicen för bara några veckor sen. Någon slags "garanti" verkar jag få. Ska lämna bilen där på torsdag em och kan ta buss tillbaka. Imorgon em har vi styrelsemöte i vår BRF förening och på kvällen kör vi Starta eget kursen. Nu ska jag skriva och ev. skriva ut en del för att se hur det känns när jag ser det i "tryck". Ikväll blir det gymträning och roddmaskinen...

söndag, november 09, 2008

Dagens outfit liknar...





Radio Ga-Ga

Kommer ni ihåg radioprogrammet Lilla Bommen? Av nån anledning så förnimmer jag "nya vågen" programmen som kom på 80-talet med just söndagkvällar. Förmodligen sändes den typen av "smala program" på obekväm sändningstid. Men jag var ett fan och Lars Aldman guidade med engagemang. Gillar fortfarande 22 Pistepirkko som ofta var med. Sångaren har en sådan spröd röst. Och så bryter han på finska. Det hele´ blir så charmigt på nåt vis.Nuförtiden lyssnar jag på Da Capo ibland med Anders Eldeman på söndagskvällarna och då spelas det musik av betydligt äldre slag.. Men det är väldigt bra ibland. Ikväll spelades en låt med Shirely Temple. Vilken megastjärna hon måste varit. Sen blev hon ambassadör och diplomat. Ett annat mycket bra radioprogram är Stil i P1. Det är begåvade Susanne Ljung som leder programmet. Visste ni att hon fått stora journalistpriset? Det visste inte jag.

Kunde varit mat på Operakällaren

Det pågår en fin utställning i Bergöö huset. A.L har med en fin tavla.
Hon har många talanger på sin lyra.

Det är många som kan.

Fina. De är till salu allihop vad jag vet.

Mörkt och regnigt var det men promenaden lystes upp av månen och ...

...en av Hallsbergs kommuns senaste investeringar, med våra skattepengar,
ljussättningen av Allén. Pampigt värre...

Hedda var hemma förstås. Hon gillar potatismos hon.

Bästa köket har de på Furuvägen.
Föreslår att en MatBlogg från det köket snarast ska uppstå!
Fick smaka på marinerad och glacerad gås
(som tagit ett dygn att preparera) ,
potatismos, ärtpuré och en klick äppelmos.
Det smakade mycket gott kan jag meddela.






Grattis Axel Theodor

Du har ju namnsdag idag lilla sötnosen.
Puss och kram från faster.

Var inte blyga nu!

Jag uppmanar Eder kära bloggläsare att fylla i er intresseanmälan som nu finns
till höger på sidan!
Ni kan fylla i "anonymt" men lite fusk är tillåtet om man inte vågar komma ut!!
Ni kommer också kunna se vilka som läser/kollar av/tittar in på min Blogg.
Så kom igen nu.
VEM BLIR FÖRST?
/Kram från redaktören Anne.

Tur att det finns tulpaner. Av olika slag.


Carin Götblad är Årets ledare enligt tidningen Affärsvärlden. Bra val ,tycker jag.
Här nedan följer ett kort utdrag från tidningen Chef från en annan intervjuv med henne.
Har du alltid varit orädd som chef?
»Nej, verkligen inte, men jag har blivit modigare med åren och med stigande erfarenhet. Oräddhet går att träna upp.«
Hur då?
»Genom att alltid göra lite mer än man tror att man vågar. Om man vill ta ett steg bakåt är ett bra tips från mig att i stället ta ett steg framåt. Nästan alltid upptäcker man att det inte var så farligt som man trodde. Tar man däremot ett steg bakåt blir man bara ännu mer rädd. Jag försöker lyssna inåt och tänka efter vad jag vill. Sedan bryr jag mig inte så mycket om ifall det är politiskt inkorrekt, ofta blir det mycket bättre. Det viktiga är att man innan man gör något har klart för sig varför. Därefter måste man stå kvar och inte backa, även om man stöter på motstånd. Däremot lyssnar jag på och lär av kritiken.«
Jag kommer att tänka på vad Bodil Malmsten sa i veckan på radion när hon pratade med Lotta Bromé om sin barndom . Bodil sa att alla människor har sprickor och att vi är som ett hus med våra sprickor. Sprickorna gör nämligen att det blir mer "drag i oss", tyckte hon. Det var väl rart sagt.
Nu regnar det och mörkt. Tur att jag har mina vackra tulpaner att titta på.

Trots regnet ska jag gå ut. Tar med mig kameran, tror jag.
Har skrivit i fyra timmar idag.
Hittills har det blivit 82 sidor. Bra. Boken har arbetsnamnet "Min stora feta övningsbok."
(Ni har väl sett filmen mitt stora feta grekiska bröllop...?:-)
Bokförlaget Semic verkar vara ett förlag som skulle kunna ha en bok med en sådan titel.
De kommer att ha det... jag ska övertala dem!!
Hej och hopp nu ska gå ut i regnet. Måste köpa kaffe kom jag på nu!
Jag löste förresten gårdagens problem med Excel.
Lätt som en plätt när jag försökte själv.
Man är ju bara för bra för att vara sant ibland...