fredag, november 21, 2008

Bruno K tipsar

Megapoeten Bruno K Öijers ger dig poesi.

torsdag, november 20, 2008

Gärna en sådan där superhjärna tack ska du ha.

Det finns äldre personer (+80 sådär) som har superaged brains. De har inga problem med minnet utan är alerta som tusan. Deras hjärna skiljer sig från oss andras helt enkelt. Men man vet inte, enligt artikeln, hur de fått en sådan superpowpowhjärna. Men det är intressant eller hur? Läsa mer? Klicka på lila länken.

Researchers found the super aged brains had many fewer fiber-like tangles than the brains of those who had aged normally. The tangles consist of a protein called tau that accumulates inside brain cells and is thought to eventually kill the cells. Tangles are found in moderate numbers in the brains of elderly and increase substantially in the brains of Alzheimer's disease patients.

Tvätta tvätta händerna!

En kvinna i Arizona hade en liten mask i hjärnan! Dåligt tillagad fläskött, dålig handhygien efter toalettbesök kan leda till att man får mask på hjärnan. Något att skrämma barn med!

Doctors removed the worm and don't believe Alvarez will have any lingering health problems. No one knows exactly where she picked up the worm –- doctors said worms can come from eating undercooked pork or spread by people who don’t wash their hands after using the bathroom, according to the report.

“It only takes one person who is spreading it constantly to get a lot of people exposed and some of those people are going to go on to develop this problem,” Nakaji said.
Alvarez, who is now healthy and has resumed normal activities such a playing ball with family in her backyard, said she hopes people learn this lesson from her story.
“Wash your hands, wash your hands,” she added.

Vem ska trösta knyttet?

Rikard Palm får just nu sina femton (15) minuter of fame i rampljuset.
På Expressen kan ni rösta om ni tycker att Rikard verkligen ska få synas i rutan
på dagtid eller inte.
Han är bedrövad för att han omplaceras till Rapports nattskift och nattsändningarna.Han är en av flera men det är han som lyfts fram av någon anledning. Snyft, snyft. Han får coaching också för det svåra som hänt honom. Tänk på alla andra som varslas. Som inte får vara med om någon omröstning ifall just de ska få sparken eller inte. Och inte får de erbjudande om jobb på Expressen heller. Men missförstå mig rätt. Jag gillar Herr Palm. Han är Rapports eget lilla Knytteboy han. Men det är lite märkligt att han plötsligt behandlas som om han vore

Ingen snö kvar

Snön försvann. Solen skiner. Härligt väder idag. Egentligen skulle jag ta på mig och gå min planerade långpromenad NU. Ska bara...städa klart badrummet, dammsuga, torka och föna håret, äta lunch, tvätta och träffa mina kollegor i em först. Imorgon blir det lucnh med L och familjeträff på kvällen. Med Axel som anländer i em.

onsdag, november 19, 2008

Sov sött

Han ser ju för go´ut katten där han sover i handfatet.

Äntligen ett riktigt kedjebrev som funkar

Var god Skicka vidare.

Bensinsnål bil

Toyota är kända för att bilarna är bensinsnåla. Men inte att de är sååå snåla!

Vem är det mest synd om?

Han kunde väl släcka cigaretten. Hunden kan ju börja brinna.

Musik som värmer i kylan

Ella F sjunger "Starlit´hour. Ja,jag vet. Jag är lite mossig som gillar det här. Men jag gillar lugnet och soundet. Låter så gosigt och varmt på nåt sätt. Som en kopp med glögg.

Nääe det kan inte vara sant!

















































































































































































































































































































































































































































































































































Jo , det är sant Det är bara sex veckor kvar till jul. Fram med planeringskalendern och kör sen så det ryker fram till jul. Wrooom ...och där var julen förbi. Så fort går det. Jag lovar. När sommaren knappt var slut och gick över i höst så låg det julsaker framme på IKEA redan. Brukar det vara så? Allting pågår snart hela tiden eller åtminstone samtidigt känns det som. Melodifestivaldrabblet ska visst börja ännu tidigare än det har förut. Snart pågår det året om ska ni se, ihop med idol och dansbandstävlingar och allt vad det heter. Följer inget av dessa men man vet ändå att det pågår. Det smygs in överallt. Om man inte tittar och bara har nyhetssrubriker att gå efter så verkar det inte vara något jag missar. Antingen är det någon som är arg, ledsen eller utröstad men inte tröstad. Och domarna spelar gud. Jag ryser.
Däremot gillar jag Kobra och Babel. Det är två av Sveriges mysigaste och duktigaste programledare som leder de två programmen. De har verkligen hittat rätt med sina personliga stilar som går rakt igenom rutan. Två proffs.
Ett par gånger har jag tittat lite på Belinda Olsson i Studio Belinda på TV 8 och där hon har delat med sig av sin nya hälsosamma stil som hon även bloggat om. I bloggen är hon galet cynisk , rolig och bjuder på sig själv. På TV är det en ödmjukare person som inte alls har samma starka personlighet som på bloggen. Som två personer. En elak/cyniskt/rolig snart 35-jag-gör-karriär-jag-och en snäll/go/rar och vetgirig liten tant. Nu ska hon visst börja på TV 4. Good Luck. Hon får nog anstränga sig mer om hon vill att hennes brainpower ska slå igenom i rutan. Hon skulle passa bättre om hon fick fortsätta göra hälsoprogram för det gör hon med glimten i ögat.
Även jag har tränat idag. Pallrade mig iväg före klockan tolv och det var ovanligt lätt idag. Fast jag bara ätit en tallrik med frukt så orkade jag som jag aldrig orkat förut. Eller så börjar träningen ge lite resultat. Syns inte på vågen men jag vägde mig aldrig när jag började men lite ser ut att ha hänt på mage och ryggen. Det är ju där man har MINST fett som det tar först så att bli av med fett pålårenochmagen lär ta tid. Att det gick lätt idag kan även bero på tidpunkten. På kvällarna är det segt ibland. I måndagskväll var det så mycket folk att det var kö till maskinerna och roddmaskinerna var upptagna. Jag cyklade i 50 minuter och det var lika jobbigt som att ro. Man brände lika många kalorier dessutom. Ska börja variera mig med rodd och cykel. Idag brände jag över 500 kalorier. Åt två varmkorvar med grovt korvbröd när jag kom hem. Salt ,salt skriker kroppen efter träningen! Man förbrukar ca 50 kalorier på en km och det tänker jag på när jag vill köpa smågodis. Det tar flera timmar att bli av med en påse förmodligen. Ja, inte att äta upp alltså utan att träna bort! Men man måste unna sig. Absolut och Basta.
De tre personer som ska sitta i en glasbur i Määäälmööö i sex dagarrrr utan att äta kommer säkert att knapra på något som de gömt i sovrummet. Det kan inte vara bra för de inre organen, inkl hjärnan att inte äta på så lång tid. De kommer att bli galna. Och när de blir galna så visas det på TV också. Ja, jisses vad de hittar på. Dumt är ordet.
Så kom den första snön.
TiddeliPom som Nalle Puh skulle ha sagt.
I jul blir det inte Spanien utan Närkeslätten.
Vackert det med.
Ni som också längat till värme får nöja er med mina svettiga bilder från Spanien.
Alldeles gratis.
Adios på er!

tisdag, november 18, 2008

Hej Hopp

HOPPas ni ockå får något att hoppa av glädje av idag.

Äppel päppel

Min grannes gröna lilla fina bil har blivit skrotad.
Hon blev påkörd bakifrån
när hon stannde för gångtrafikant vid ett övergångställ i centrum.
Bilen blev skrot och skulle kosta 30.000 att reparera.
Den andra bilen blev också skrot. (hon körde för fort förstås)
Har hänt mig med men det blev ingen stor skada då.
Men man blir ändå lite skakis.

Det kommer att bli varmt

När hon behåller strumporna på.
Undrar om detta är ett bra sätt att gå ner i vikt på.

måndag, november 17, 2008

Lite bra november musik kanske

Bo Kaspers Orkester
Waterboys
Dolly Parton

Om kvinnor bestämde