fredag, augusti 22, 2008

Dussin lyhörda anledningar


1. Grannen går på sitt golv. Duns, duns, kluns, dump , kluns! Med tanke på det så har jag utvecklat en hasande gång förmodligen så att inte jag låter såååå själv...man blir paranoid av att bo mellan två andra familjer, tror jag.
2. Grannarna röker. Host , host. Det är full lagligt också. Men när man inte röker själv så kan man bli störd av rök när man har balkongdörren öppen.
3. Granne har en hög med fimpar vid entrédörren. Jag hade en 50 fimpar på min balkong en dag...mysigt. Som en skänk från ovan. Nu har alltså högen flyttat från min balkong till en hög vid dörren. Ser ju trevligt ut och är bra reklam för vår förening.
4. Granne spelar Genisis. Har hört samma låt i många år nu. Ja, det finns värre musik.
5. Granne som lär sig spela gitarr håller på i timmar. OCH sen börja sjunga också. Ljudet kommer via ventilen fast han bor i andra trapphuset. Så gissa om det är lyhört här.
6. Granne kollar hur min tvätt fortskrider...
"- Jag tittar bara om fönstret var stängt". Fönstret har inte varit öppet så länge jag bott här.
7. Ostädat i tvättstugan. Ni vet vad jag menar.
8. Grannen som går på sin balkong. Låter som åskan går. Låter likadant när jag också går på min balkong. Så jag är ju med i den här leken också och jag hörs kanske eller kanske inte.
9. Lägenheten skakar när tågen kör förbi. När X2000 kör förbi lyfter huset från marken. Jag lovar. Snart ramlar det ihop som ett korthus för murbruket can´t take it anymore.
10. Trafiken utanför= BULLER, avgaser, smuts och mycket stressande.
11. Ingen bra arbetsplats i köket. 50 cm arbetsbänk räcker inte långt när man drar igång storbaket.
12.Tåg på ena sidan och trafik på den andra. Omringad. Av oljud. Hela tiden.
Det är aldrig riktigt tyst här. Det är wrooooom, wroooooom hela tiden.

Jag vet att jag själv valt att bo här men nu börjar dessa ovan nämnda sakerna ta ut sin rätt. Tror inte att någon medvetet stör just MIG ( och jag vill inte heller störa någon) men nu har jag bott här i ganska många år och tjatat i lika många år om att jag ska flytta. Så...någon som har en stor vacker, modern, trevlig, ljudisolerad ,billig våning med underbart kök? Samt en view to kill for förstår. HÖR AV ER! Eller så får jag helt enkelt fly landet.
Och nu kom det in två getingar också. Ni ser hur jag har det! Bäst och blogga ut och gå och träna istället. Bloggen öppnas igen efter helgen. Blogg ,blogg på er alla (8 ?) som läser troget. (Typ mamma, syrran, brorsan, NN, XX och svägerskor).

Hopp Hopp

Nu hôpper di´på OS igen. Denna gång på tvären. Nej, jag menar väl på längden. En hopperska har handskar på sig. Ser ut som torgvantar modell lyx. De är väldigt elaganta. Kanske hoppar man längre med vantar på. Nästa år kanske de har halsduk och mössa. Vem vet. Forskningen går framåt hela tiden även på det området förmodar jag. De mörka tjejerna som tävlar har perfekt hy. Inga rynkor där inte. Deras hud blir inte gammal av en massa solande. Hoppar långt gör de också. Carro får en tuff tävling , tror jag.

Att Göre´ i Helgen



Vaxa fötterna.
Göra en kålpudding. (Receptet i nya Mer Smak - tidningen ser så gött ut!)
Åka till Hasslefallet. (Bra väder förutspås.)
Ro och lyfta vikter. Yabbado!
Köpa lägenhet i New York.
Limma list i badrummet. (Äntligen slår jag till efter 5 år)
Tvätta ( No comments)
Laga ett linne (Dyrt reafynd från Moonson i London med trasig dragkedja. Hm)
Göra en To-Do-Lista för nästa vecka. (Har slutat med att göra listor så detta är ett sällsynt undantag. Tiden det tar att göra listor gör så att man glömmer att göra det som står på listan)
Fotvandra i södra Frankrike
Lära mig lägga in "you tube videos" i bloggen.
Jobba med mitt hemliga uppdrag. (Jo, det finns visst ett sånt. Jag latar mig inte bara. Man vill ju vara lite kreativ.)

torsdag, augusti 21, 2008

Don´t drink and drive boys and girls

Har fått ett insider tips om denna lilla avskräckande video. Lyssna på vad de även säger i slutet. (Cool kille som sett det mesta av fyllos och vad de gör med inredningen.)

Sorry alla som tycker videon ska synas HÄR men jag fattar nolla nolla nolla hur man lägger in you tube direkt. So sorry.

Två svägerskor med license to Shop.

Så, hur var din dag idag...? Sorry, I´m a very very lucky girl, I know. I know.
I väntan på Svägerskan. Hon har ont i lilla vaden och är hos doktorn. Men hon tyckte det blev bättre när vi gått i flera timmar på Marieberg...hon har nog inte skött sina shoppingmuskler som hon ska. Det ska vara långa steg in och ut i affärerna. Inga korta sega steg i MIO butiker och sånt tjafs.

Ja, här sitter jag och kan inget annat än att ta fram kameran.


Och solen sken. (Lite sken solen allt idag . Det blåste rejält och det regnade en aning och det blåste in fröskal så fort jag öppnade dörren).



Snart , snart ska vi åka till Marieberg. Kan man vara annat än glad.




Hemtex fanclub

We did it. Vi gick med i hemliga armén. Nej, vad säger jag. Vi gick med i Hemtex klubben menar jag, för att få den åtråvärda rabatten på 40% på ett köp. Jag köpte en ny ergonomisk kudde samt två små "slummerkuddar." i en liten påse som är typ ett örngott. Ska ge en till G. Kan han ha på planet. Den ergonomiska kudden är ljuvlig och jag släpar på den till både London och Espana. Men nu slipper jag det. Svägerskan inhandlade två jättefina (se hennes blogg) kuddar till soffan. Träffade en klasskompis från barndomen som jag sedmera gick i samma klass på gymnasiet med. Livet var snällt mot henne. Det var kul att träffa henne och hon såg söt och fräsch ut.

När vi går igång på lågprisbutiker är det dags att dra hem!




Här ska shoppas loss! Europrice here we come! Många julklappsfynd gjorde vi. Så var snäll mot oss, annars vet du vad som väntar i paketet till jul...need to say no more!


Gud vad lyckliga de är


14.90 för en dammvippa till persiener och element. Yes, yes den ska vi ha!

Very bad

Idag var det en riktigt, riktigt bad and dålig hairday!

Däääooo!


Två Hemliga Grodor ( eller två söta fräckisar...)




Storrrrra darrrrren




Får nervsammanbrott av såna här bilder:-):-)


Läxat upp

"-Klart. Nu fattar hon att skorna inte passar ihop med tröjan."
"- Done. Now she knows that the T-shirt doesn´t match the shoes".

Gör dumma saker fortare. Drick kaffe.


Kaffe- kaffe-kaffetåren den är bra...gör så du klarar av dig själv lite mer än du brukar...


Tänkte inte på de´.


Jämställdhetens kamp fortsätter


Gråt inte

Det blev ju silver i hästhoppningen. Gnäääägg!

Är du också hungrig nästan jämt?

- Vill också ha. Snälla, snälla, snälla.
" -Du ska ju inte tro att jag kommer och hälsar på dig gubbj...el när du blir gammal!"
KLICKA PÅ BILDEN SÅ BLIR DEN STÖRRE!

Åh! Tror jag svimmar så goooootttt är det!


Äta eller ätas?



Ser gott ut det där du äter. Kan man få smaka? Slurp!




En del har inte ätit sedan 1973... och då var det kanske inte ens mat...





Finn Crisp med avocado och kamomillté är gott på kvällkvisten. Och på Morgonen. Och till mellanmål. Och till lunch. Ja, även till middag om man är riktigt hungrig fungerar denna rätt.






Färska (många ske det vara) räkor, omelett och en god sallad är inte fel. Ätbart nästan närsomhelst.







Sojabönor. Finns på ICA. De är inte bara späckade med nyttigheter, de är goda också. Mumsfilibabba! Spring och köp!








tisdag, augusti 19, 2008

Snart en NY härlig dag!

Go´natt. Nu ska jag läsa den sista delen om Salander och Blomqvist m.fl. Salander, hon har överlevt det mesta i de tre böckerna av de mest vidriga övegrepp av alla tänkbara slag. Blivit levande begravd. Skjuten i axel och huvudet. Genomgått en hjärnoperation. Är en hacker av världsklass. Rik som ett troll. Kan alla kampsporter som finns, kan räkna ut precis allt utan minsta problem, har fotografiskt minne. Bor i en lägenhet med 21 rum. Kan köra både bil och motorcykel. Kan hantera ett skjutvapen. Slår alla vanliga dödliga med hästlängder. Hon är dessutom liten, smal och söt. Hon har alla odds emot sig hela tiden. Men det är helt enkelt skitbra och spännade läsning fast det är så overkligt (på gränsen till att bli löjligt) det hon gör och kan. Stieg Larsson måste ha haft mycket roligt när han skapade denna figur. Själv dog han utarbetad och slutkörd i en hjätrattack 40 - år gammal efter att ha gått många långa trappor. Han var storrökare med mycket dålig kondis. Helt olik den fantastiska fröken Salander.

Lycka


Herbert och de andra


Vem kör ?

Isåfall måste ju 55% av alla olyckor bero på hur mannen kör? Eller?

Vänner är bra att ha(re)...


Dagens Börsfall och Uppgång


Hoppet föll pladask.


Hoppet lever


Klockan är 14.20 och Holm hoppar som en gud.

måndag, augusti 18, 2008

Time for the gym


Så här är det:


Veckans tips! (på skoj)

KLICKA PÅ BILDEN SÅ BLIR DEN STÖRRE!

Flipp eller Flopp


De ramlar och de far hit och dit (typ de svenska OS deltagare). Någon fastnar i häcken (typ häcklöperska).En bryter sig illa ( typ lilla hästen). Några avbryter (typ roddare).Badkläder går sönder ( typ sen simmare). Någon missar sin chans (typ flera). Några dricker ÖÖÖL (fy skäms).Någon river ut sig (typ höjdhoppare). Någon tar inte mot medalj. En kommer tia....Några har tagit silver. Kul,kul,bra,bra osv. Men Kan Det Bli Värre? Jag bara undrar.

söndag, augusti 17, 2008

Från humorlabbet.

Ser ni...? Tror ni den lever?
Nästa semester kanske ni vill åka hit? Not!

Akta dig!


Hämden är ljuv.