lördag, september 20, 2008

Tomorrow

Är en annan dag. Hemresa väntar. Till London. Packa, städa och sola hoppas jag vi hinner. Verkligen. Vad skulle jag annars hit för!

Det blidde ett fat

Det enda inköpet blev ett fat idag. Färgen kommer inte till sin rätt på bilden eftersom det är mörkrkgrönt...Pris 11 euro. Vikt lagom i bagaget hoppas jag.
Jag älskar stora vackra fat ifall någon inte har hunnit köpa present ännu! Blink , blink!

Som Piccadilly Cirkus

En icke smickrande bild! Men det bjuder jag på. Skyller på fotografen att jag ser ut som jättekvinnan från norden:-) ) fast det är jag ju ...
Idag har vi besökt Anns hem. Hon driver pensionat, har frivilliga som hjälper henne mot mat o husrum (det finns en org där de som vill jobba mot mat och husrum på "organiska "gårdar eller med djur osv kan anmäla sig. Ann hade tre stycken just nu som hjälpte henne) och en massa andra sysslor. Under åtta år har hon byggt om, renoverat och byggt upp sin rörelse. Länk till henne har du här. Hon säger själv att hennes hem är som Piccadilly cirkus. Hon bodde fint bland blommor, träd, hund, katter, apelsiner (just nu gröna), ljuvliga äpplen, päron, egen bar vid poolen.
ja, det var ett häftigt ställe som hon fixat själv må jag säga. Nedan har ni lite bilder. Vi åt lunch tillsammans i Lanjaron på ett inte alltför fräsct ställe men det var trevligt ändå. Långlunch blev det och eferåt gick vi några minuter (G tycker inte om shopping nämligen) och kollade i några butiker. Sedan åkte vi till en nationalpark 3 km ö.h. Häftig utsikt. Inga bilder. Batteriet var slut i kameran. Men vi var hemma igen kl åtta nu ikväll och nu är vi lite trötta. G ser på Don Quijote på DVD medan jag bloggar som tusan här för er skull!! Bara slit och släp hela tiden.(Just kidding).
























































































































































Stor stek eller?

Till förrätt blev det friterad aubergine och honung. Herregud vad gott!
Salladen . Sisådär...

Köttet. Höll på att ramla av stolen när jag får in en köttbit stor som Hallsberg kommun!! Tyvärr var den ganska smaklös men det hjälpte att äta lite glass till efterrätt.


Populärmusik från Andalucia

Hela veckan har jag lyssnat på två radiokanaler här .
Den ena spelar mycket bra Spansk pop som du har här. Musiken de spelar är verkligen glad. Lyssning rekommenderas!
Den andra kanalen spelar klassisk musik. Får återkomma om den.
Vi länken Radiovågor - till höger - kan ni lyssna på radiostationer frå hela världen.

Grönt är skönt!

Hela veckan har vi ätit sunt? Nja, mer sunt än dåligt i allafall. Lite chips, vin och kaffe har det blivit. Men inte så mycket fikabröd. Det är inte så gott här av någon anledning. Så inga wienerbröd här inte...
Idag ska vi förmodligen äta lunch med Ann T som är den som tar hand om huset åt ägarna. Hon är pratglad och kan berätta om hur det är att bo här efter åtta år. Vi ska bjuda henne på lunch vid halv ett tiden. Vaknade tidigt. Tar en kopp kaffe och njuter av solen som också vaknat. Huset luktar rök. Någon har eldat här igårkväll...det luktar inte så gott. Som ni ser har jag ändrat layout. Får se om jag trivs med den. Det ser mer hoptryckt ut nu men kanske lite mer färgglad. Hej hopp , ha en bra dag alla!

fredag, september 19, 2008

Sammanbrott i radion

Kvinnor på gränsen till sammanbrott

Karln är inte bara snygg-han kan dansa också

Desperado

Spanska hits

Apropå...

... ingenting så är det här ett fantastiskt bra leave-in-conditioner. Bästa jag haft. Kanske finns att få tag på i Örebro. Undrar vad kommer sig att alla bra hårvårdsprodukter har ett manligt namn bakom. Var är alla kvinnor som uppfunnit bra hårprodukter?

En doft av Spanien

Här blommar det ännu.
Diska får man göra även här...jag gillar tallriksställen och ordningen på besticken.Bra idé jag genast tar till mig.

Bra kvinna reder sig. Egen kamera och egen promenad. G jobbar ...


Ett par skor hängde på busken. Undrar vad historien bakom är.



Mitt i allt torr jord är det en liten oas.




Fina färger.





Molnen är nära.






När man bor i Sierra Nevada fär man vara beredd på att åka långa på slingrande vägar till jobbet.







Det här är riktiga kastanjer. Conqers. De som man kan rosta. Om du går på Oxford st så kan du känna doften av rostade kastanjer.








Kastanjeträd. Blev anfallen av hundra små myggor här. Har fler bett än vad jag kan räkna nu. Ser ut som vattenkoppor eller nåt.









Visst är de vackra?










Här står jag alldeles själv sen skilsmässan...











..."Jag vill inte vara ihop med dig längre. Jag vill vara fri och leva åt det andra hållet".












Vårt hus från nedan. Ser inte mycket ut för världen men det är som en modern sommarstuga med standard för året-runt-boende. G har betalt en rejälslant för de två veckorna vi skulle varit här. Nu blev det en vecka och det är jag tacksam för. De flesta som har hus här hyr ut för att betala sina amorteringar, antar jag.













Jag gillar träd.














Gissa vad detta är? Maila in rätt svar så vinner du en triss.















" Vill du ha en kram"?
















Ali , the handyman, som sköter poolen , bor här med sin tjej. De har tjugo hästar som man får hyra och rida på i bergen.

















De här vindkraftverken är megastora när man åker förbi.


















Ser ni den stora dammen?



















Det tar tjugo minuter att åka sex kilomter ner till Lanjaron på slingrande väg. Vägen till torpet är ingenting...




















Berg. Berg och åter berg. Här uppe gömde sig motståndsrörelsen under spanska inbördeskriget. De äldsta i Canar kommer fortfarande ihåg hur Francos män kom och sköt alla män i byn.






















Det är lätt att följa solens vandring. Långa skuggor.






















Även jag kan se liten ut här.






















Berget mittemot huset är så stort att det är makalöst.




















































SLUT!