lördag, november 01, 2008

Bra tips när jag söker jobb! (Not)

Vi får hoppas att hon får lön för mödan
Väntrummet, Kalmar Central
En tjej ~25 ringer ett samtal på sin mobil och hon verkar ha kommit fram till en telefonsvarare.Tjejen:

- Ja hejsan, Anna heter jag, jag var på arbetsintervju hos er för två veckor sen. Jag bara undrar hur och när ni hör av er, jag börjar bli jävligt trött på att vänta på ert samtal så för er skull ska ni nog ta och ringa snart, jag väntar inte hur länge som helst! Sen tänkte jag informera er om att jag INTE tänker ringa er igen och tjata, det här är mina sista pengar på mobilen och jag har ingen lust att fylla på den igen än på ett tag.
Hoppas ni hör av er, hej!

Ur Tjuvlyssnat.

Tänker du mest med vänster eller höger?

Klicka här så kommer du till en "liten test"som visar vilken av hjärnhalvorna du använder mest. Kolla åt vilket håll du tycker att dansaren snurrar...

Grattis alla som fyller 35 idag!

American pie

Mil etter Mil

Åtta träningsmil blev det i oktober månad 2008. Och lite styrketräningstimmar på det. Bra jobbat av mig. Plus minus noll på vågen men muskler väger mycket, eller hur? Nu ska jag städa. Det är också träning.

fredag, oktober 31, 2008

Äntligen lite snöoväder




Inga vinterdäck på bilen. Men det ser mest ut som blötsnö. Till ICA kanske man kan ta sig. Ska göra en kaka eller två idag. Igårkväll gjorde jag en väldigt smarrig soppa av grönskerna som låg och skräpade i kylen: morötterna, palsternackorna, potatisen, vitlök och broccolin. Mums. Blev krämig och god efter att ha kört allt i mixern med en skvätt grädde. På TV4 imorse drack de vin till maten före klockan tio och "Efter tio" med Malou lagade Monika A mat till helgen. Sedan sjöng och pratade Malou med Håkan Hellström. Han fick mycket programtid. Undra om hans största fan E. var vaken och tittade? Själv zappade jag mellan Oprah och maten. Där satt tre kloka gummor hos O. Louise Hay var en av dem. Hon har ju skrivit den världsberömda boken "Du kan hela ditt liv". Martha Beck var också med och hon är en livscoach. En till vacker dam var med men av någon anledning hittar jag inte hennes namn. Men de var såå kloka och inspirerande förstås. Sa bra saker som;
- Att ha en önskan och en avsikt är inte samma sak. Att ha en avsikt är starkare. Om vi önskar något så är det för vi saknar eller har brist av något. När vi har för avsikt att vilja något då är det själen som vill.
-Om vi verkligen vill något då blir vi fysiskt starkare.
- Om man önskar utan att vilja så blir vi svagare.
- När vi avviker från vårt öde så känns det i hela kroppen. När vi går emot det vi ska göra blir det fel för oss.
Har surfat runt på Oprahs hemsida och hittat detta bl.a.
How to Open Yourself to Your Life's Purpose:
The one big question most of us ask ourselves is "What should I do with my life?"
For most people, it's very difficult to answer.
Use these simple suggestions from people who have successfully answered this question and are now living the life of their dreams.
1. Be inspired to pursue your dreams and discover the impact you are meant to have on the world!
2. Listen to your inner voice. It takes practice to hear your true desires. Your passion will often come as a whisper or serendipitous event that reminds you of what's important and what makes you happy.
3. Recognize crisis. Does your job feel like a grind? Are you spending your free time on something you love? Take an opportunity to appraise your happiness. One of the keys to living a purposeful life is seeing that you feel unfulfilled.
4. Dwell in possibilities. Your passions could lead you in a lot of different directions to find fulfillment. Explore your life and unearth all of the things that bring you joy.
5. Tune out the voice of the world. Make the strongest voice in your life your own. Finding your purpose could mean going against the advice of close friends and family. Take a leap of faith and trust in your dreams.
6. Decide what kind of person you want to be. Rather than concentrating on what you want to do, think in terms of what kind of person you want to be. Let that guide your choices.
7. Bring your heart to your work. It takes passion and courage to find a profession that you love. Spending the time to discover that job is time well spent—it could make all the difference in your life!
8. Trust transformation. Hard times are a natural part of life. Don't be afraid to change because of your experiences. Instead, let them shape and steer your course.
9. Have no regrets. According to the experts, it's easy to regret the time you've spent being unhappy or unfulfilled. Realize that during that time, you developed the skills you need to succeed!
10. Take the first step. Destiny can't help you until you are willing to step out of your comfort zone. Get prepared to make changes in your life…and start making them!
11. Be patient. Finding your life purpose won't happen overnight. In every life, there's a fast road and a slow road. Most of us take the slow road! Keep your commitment and take small steps to make it happen.

Att vara kreativ är också bra och här är sex olika saker vi kan göra för att få kreativiten att flöda:
1. SLUTA SKRIVA LISTOR. Gör en mindmap istället. Det blir en stor shoppinlista att ta med till affären:-)
2. Hyr en coach! GÄRNA.
3. Skriv LOGGBOK om dig själv där du skriver om dig själv. Svara på frågor om dig själv som t.ex. "Då kände jag mig inspirerad idag" och "Då kände jag mig uttråkad idag". Man lär sig se sina egna mönster. Jag skulle nog upptäcka att jag startar många projekt men avslutar inte alltid...och att jag har svårt att jobba med andra, lyssna på andra, ta kritik och att jag är min egen värsta mardrömskritiker, tycker inte om när folk inte gör det de åtagit sig, när de är försenade och att jag inte gillar att tvätta!! Men kanske skulle jag upptäcka att det är kul att umgås med människor när jag självväljer, kul att måla/skriva och träna, kul att ta reda på och sammanställa saker, (typ nu) kul att laga mat och baka ibland, analysera film är kul! Gillar också att få "jobba" när jag själv vill och då i långa pass! Låter som jag passar till frilansarbete? Hm...
4. Öppna sinnet för helt nya saker. Fokusera på saker du älskar att göra men prova även annat. prenumerar på en helt ny sorts tidning. Lär dig något nytt genom att gå på föreläsningar om sånt du intekan något om.
5. Låt inte dina idéer fly. Fånga de och spara dem. Skriv ner dem ur tokiga de än är.
6. Använd en mentor. T.ex. en yngre person som hänger med i allt det nya och vet vad som är trendigt.
Ni kan läsa mer om detta om du klickar här!


En brännskadad liten flicka

Om ni går in på den här hemsidan får ni läsa om lilla Tatiana från Kamerun som är svårt brännskadad. Hon har levt i flera år med sina skador men nu har två svenska läkarstuderande samlat in pengar så att att hon kan få vård i Sverige. Den första operationen gjordes idag. Nu sitter inte längre hennes haka fast i bröstet. Hon kan inte heller stänga sina ögon eller mun. Fler små och stora bidrag behövs för de 170.000 som samlats in tar slut efter den andra operationen. Jag har skänkt en mycket blygsam summa. Det står även en artikel i Expressen som följer hennes öde.
"Alla kan inte hjälpa alla men alla kan hjälpa någon" /Moder Teresia.

torsdag, oktober 30, 2008

Auktion

Är detta möjligt! Kan det verkligen vara sant att man kan lägga låga bud på så dyra saker?
Vågar man prova? Jag behöver/vill ha en ny TV.

Siv och Sigvard







Värsta bästa grannen finns den?

Expressen har en lista med värsta- grannen -typerna. Känner igen en del. Några grannar hos mig har renoverat i flera veckor nu. Verkar ha flyttat varje element,drar runt med möbler och skrapat varje cm på vägar och golv och spikat en del. De har inte ännu heller smörjt sina dörrar som gnisslar. Fattar inte hur de själva står ut med oljudet. Men det har inte stört mig så mycket och hade jag inte varit hemma så mycket så hade jag nog inte vetat om det eftersom det är ganska tyst på kvällarna. Men jag undrar om de vet att det hörs när de "går på toa". Lite jobbigt faktiskt...men vad göra.? Gilla läget gäller här med.

Europas största finns i London

The Westfield Shopping Centre, i White City är europas största shoppingcenter!
Det har tagit 20 år att bygga! Det är ungefär lika stort som 30 fotbollsplaner.
7000 nya jobb har skapats och 8.500 byggarbetare har hjälpt till. Inte illa.

43 acres the massive shopping centre covers, taking 20 years to create
£1.7bn cost of the centre, which contains:
265 shops
30 restaurants
4,500 parking spaces
14-screen cinema ... as well as a gym, spa and library
25m shoppers expected every year
70per cent maximum discounts on offer today
65 number of buses serving the site every hour
7,000 new retail jobs created
8,500 number of construction workers who built the centre
Marieberg kan slänga sig i väggen- där finns endast 110 affärer...men det duger åt mig.

För alla ungdomar!

Nästa vecka ordnas en mässa i Örebro för er som inte bara är unga men dessutom förvirrade och inte vet vart ni ska ta vägen eller är på väg...
Jag uppmanar eder att traska dit. För ni vill vill inte sluta som mig; 48bast och fortfarande förvirrad?:-)

I dimmans tecken

Dimman ligger tät över Närke. Så även i mitt sinne. Har sovit lite dåligt i natt. Min nattsömn har blivit störd av Något (eller Någon...ja, man vet aldrig) ljud i fönstret som hördes var gång ett tåg körde förbi. Det är ganska mycket natttrafik märkte jag eftersom jag vakande varje gång av ljudet. Var upp halv sex för att lokalisera ljudet men då blev det plötsligt kusligt tyst. För att sedan höras igen. Alla Helgon helgen är på intågande(hehehe) så efter lunch idag åker mor och jag till Skogskyrkogården i Laxå för att göra fint på mormor och morfars gravar. Hoppas dimman lättar tills dess.

onsdag, oktober 29, 2008

Opolitisk


Opolitiskt opålitlig är bloggen...har min egen grönrödblålila färg. Men för att ingen ska känna sig utanför så finns nu några fler lästips till höger i bloggen. Nästan alla partier är representerade.

Förr i tiden

Inga cykelhjälmar.
Skor och väska från mammas garderob.

Skor från pappas garderob.


Ingen sa något om man klottrade.



Ingen tyckte det här var farligt.




Kan det vara 60/70-tal?





Inga dator, mobiltelefoner eller Ipod. Bara ett hopprep hade de. Och allting var i svartvitt. Inga färger fanns då...För färgTv:n hade inte kommit ännu.






Fantastiskt

Petra Wadström är en makalös kvinna som uppfunnit en makalös manick som kan komma att kunna rädda livet på många, många. Vilken kämpebra uppfinning hon gjort.

Ett wienerbröd


Brände ungefär 500 kalorier idag på gymet. Det motsvara ett ynka (1) wienerbröd .Uppvärmning 1.5km på cykel ,(Konstiga cykelsadlar de har på gymet. Väldigt irriterande. Jag halkar liksom framåt hela tiden nära jag cyklar. Så där sitter jag bara när jag värmer upp.) roddmaskin 5 km på högsta motstånd tog 27.41 min. Så länge har det inte tagit någon gång förut. Brukar klara på under 25 minuter. Gröten jag åt innan hörde av sig kan man säga. Så jag fick ro 3km ganska sakta. Avslutade med 1.5km på tortyrmaskinen. Klämde också in lite viktträning. Det hele´tog en timme. Svägerskan svek mig . Hon som hela tiden säger att det är så lite folk där om man går tidigt. Det var mest pensionärer där som tjattrade:-) och några unga killar som går direkt på maskinerna utan att värma upp nämnvärt. Det tycker jag är konstigt. Konstigt är också de som inte ser det minsta lilla trötta ut när de är "klara". Inte svettiga inte trötta men dricker mycket vatten. Ja, alla har sin stil. Men om jag förstått det rätt så fortsätter förbränningen ett tag till när man kört ett "hårt" träningspass så jag kanske har förbränt två wienerbröd nu! HURRA !HURRA! Imorgon blir det stavträning. Hör av er om ni ska med!


Här får ni recept på ...

...Wienerbröd
50 g jäst
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 msk strösocker
1/3 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
250 - 300 g margarin
Fyllning:smörströsockerhackad mandel eller nöttervaniljkräm
Pensling:ägg
Garnering:sockerglasyr (florsocker + vatten)
Gör så här:
Smula sönder jästen i en bunke.
Häll kall mjölk över och rör om tills jästen lösts upp.
Blanda ner uppvispat ägg, strösocker, salt och tillsist vetemjöl.
Spara ev lite mjöl till utbakningen.
Arbeta samman till en smidig deg.Lägg degen i kylskåp så att den blir riktigt kall.Låt även smöret blir riktigt kallt.Kavla ut degen .Skär ut kvadratiska rutor med vass kniv.Sätt en klick smör på mitten av rutan.Strö över lite strösocker och mandel eller nötter.Vik nu över varje flik till mitten och tryck till en aning Sätt en klick vaniljkräm i mitten.Jäs wienerbröden svalt på plåt ca 1/2 - 1 timme.
Pensla med uppvispat ägg.Grädda.När kakorna är kalla glaserar man med socker-glasyr. Ugnstemperatur: ca 250 grader
Baktid: ca 5 - 8 minuter

tisdag, oktober 28, 2008

Skrattgympa!

Slutet är roligast!

Redan här!

På tal om böcker så är framtiden redan här. Vem trodde detta för bara ett tag sen, typ igår! Om det är bra eller dåligt för författarna får framtiden visa. Men vi hoppas det blir jättebra. Björn Ranelid hävdar i en artikel idag att författare borde tjäna mer än vad fotbollsproffs gör. Beacause they are worth it. Kanske,kanske inte ,det är väl efterfrågan som styr. Men aldrig har väl så många unga (killar) tjänat så mycket för att göra så lite...fotbollspelarna alltså. Björn Ranelid är mångas skojgubbe och han råkar ut både för det ena och det andra stackarn. Men hans fru hävdar hela tiden att han är såå gullig så. Apråpå Maja L bok så har Linda Skugge skrivit om det. Också. Vad har hon INTE skrivit om den människan. Hon är trebarnsmor med två företag, bloggar och är krönikör både här och där. Hur hinner hon? Fast nu har hon skaffat städhjälp så nu hoppas jag att hon får andas ut...Hon är ju minst lika produktiv som Björn Ranelid. Heja Björn. Heja Linda. Flest åsikter vinner. En kollega till mig har träffat Herr Ranelid och hon sa att han var såååå trevlig. Supertrevlig faktiskt var han.

Med högklackat i Sibirien


Så heter en bok jag försökt få tag på länge och nu har jag lyckats. Då blir man glad. Fast boken handlar bara om eländes elände, död och mera död , fångläger, svält och tragedier av alla tänkbara slag. Hon som skrivit blev en dag minister i Lettland och det är om hennes familjs öde hon berättar. De var nog inte glada när de blev förvisade som jag blir när jag ska få läsa om det..men skrattet kommer förmodligen fastna i halsen när jag läser ska ni se.

Inget synd om mig...

... som inte kunde gå mina 5 km i Stocksätter idag. Men väldigt synd om tjejerna som råkade ut för den perversa idioten igår. Jag blev varnad med ett meddelande på telefonen av svägerskan som visste jag skulle iväg, precis när jag sitter i bilen och ska åka dit. Blev en kortare runda i ekoparken istället. Där var det lerigt värre eftersom de dikar ut och har sig.

Mr presidenten

Snart är det slut i Vita huset för Bush. När han pratar är det som om han själv inte förstår vad han säger/läser innantill. Har ni också tänkt på det?

Längtan och saknad

Saknar inte att göra matlåda, kliva upp i ottan och ut iväg i tidig morgon , inte heller alla restuppgifter, möten, stressen ( mest min egen ), frånvaron, dokumentationen, blanketterna, APU-förberedelser, APU-besöken, listorna, konferenserna,projekthandledningen, kurserna man har,infokvällarna och öppet hus, scheman, städningen, dexterrapporteringen, undervisningen och alla ursäkter eleverna hade för det ena och det andra. Men längtar att komma på vad jag ska göra istället för att hålla på dessa saker... ack, ack vilket dilemma i mitt lilla huvud. Detta kallas att man rationaliserar. Jag försöker göra om verkligheten så att det ska passa mig. En behändig försvarsmekanism för att överleva för stunden.

måndag, oktober 27, 2008

Alla de jag mött vecka 43 och still i väntan på vadå!

Bra idé...


Ja, det är svårt att låta bli ibland, det är det allt.


Så här feg är jag också

Målarkludd. Men det är mitt målarkludd.

Nyttiga frukostar är bra. Obesprutade äpplen från Hässleberg - blir till rivet gott äpplemos direkt på gröten.
Nypressad apelsin spritter av C-vitaminer.

Bacon (GI mat?), avocado, melon och gurka är god blandning.


" Berättelsen om Signe" av Kerstin Thorvall.

Alla andra bloggare skriver - nåja, en del eller ett par i allafall - roligare, rappare, smartare, klurigare, argare, trevligare, intelligentare, mer givande, oftare, mer länkar, mer analys och vet mer, men har framför allt fler läsare än jag. Men jag bloggar ändå, fast jag varken är kändis,politiker,chefredaktör, författare, lattemamma, matskribent eller TV-presentatör utan jag är en tjänstgöringsfri tjänsteman utan vett och sans känns det som just nu...för int´ har jag kommit på vad jag ska gör´ för "riktigt arbete". ÄNNU! Tvår ni ockå era händer....:-)
Det är skitsvårt, lite plågsamt och ångestladdat ibland , att göra så här men, men har man gett sig in i leken så har man. Starta eget lockar men frågan är ju vad i helskotta ska det vara för företag?? Pub, bokförlag, au-pair förmedling/barnvaktsservice, bokcafé, svenskt café i London, catering eller vadå?!! Det ska ju vara något man kan leva på också. På starta eget kursen räknar vi på saker och ting och har hittills pratat om våra egna nätverk, resurser, hur ser marknaden ut, hur gör man en marknadsundersökning osv. Men det är svårt när jag inte har någon företagsidé att "räkna på". Men det är en bra kurs. Det är det. Tyvärr har vi tystnadsplikt så jag kan bara berätta att det är unga, gamla, män, kvinnor, tjejer och killar med. Medelåldern ca 50?? (hur många krisande människor har vi inte bland oss) Men som jag alltid säger: det grekiska ordet chrisis betyder utveckling. Så det så. Deltagarna spånar på företagsideér såsom hundagis, terapeut, inredning, blommor,ekonomi (minst3 st faktiskt) och så jag som inte vet varken ut eller in. Förskolan Solgården är en kul idé men hur många kul ideér har man (jag) inte som aldrig blir av. En förskola kräver rätt person och rätt så många barn för att få ut en rimlig lön för de anställda. Men man kan ju alltid driva en skola som ett aktiebolag förstås. Idag är det många (LR) bl.a. som är griniga på att en del friskolor tjänar pengar (fy skäms på er) och att de som satsat pengar i verksamheten får utdelning för att det gått bra. Någonting rätt måste de väl ha gjort med undervisningen (kan den möjligtvis vara lite bättre än i den kommunala verksamheten som ibland går på knäna måntro??) eftersom de har elevvunderlag och som kanske får en utbildning inom något som intresserar dem. Också. Det är väl bra. I veckan som gått har jag sett ett avsnitt av Oprah och hon gick igång ordentligt när hon pratade om live Tv hon ska göra på webben ( det var ett tag sen liksom i mars typ) med någon som heter Eckhart Tolle (intervju här i SvD) som säger att " Först när vi slutar identifiera oss med våra intellektuella förmågor kan vi uppleva en annan medvetenhet. Där blir känslan av vem man är någonting betydligt djupare än tankarna. Det handlar om en större intelligens än den som mäts i IQ-tester." Hans hemsida finns här. Läs och begrunda.

På Oprahs hemsida finns en kurs man ladda ner gratis. Tolles budskap är bl.a. att vi har ett jag och ett själv och vi kan bara hitta vårt sanna jag om vi endast och blott lever i nuet.
Vi måste sluta leva då eller sen utan bara leva nu. Då blir vi som smartast! Fan trot´ men jag har iallafall skickat efter en av hans böcker från Bokus för endast 39 kr. Samma vecka som jag "upptäcker" honom så lyssnar jag på Spanarna i P1 och Gabriella Ahlström (syster till K.A)berättar i sin senaste spaning att Bodil Jönsson skriver i sin senaste bok "Ibland kan man som lärare undra om man lever som man lär. En sak är i alla fall säker, vi lär som vi lever! Vårt nya stressade levnadssätt påverkar givetvis vårt sätt att lära.
Under en kort tidsrymd har tre tekniska produkter påverkat lärandet mer än vad läroplaner eller vetenskapliga pedagogiska genombrott någonsin gjort - datorn, internet och mobiltelefonen. Bodil myntar att vi idag lever på prenässansen, där vi tar in framtiden i nuet som om den redan var här.
















Vem av dessa två nämda som tjänar miljoner , miljoner på sina budskap får ni gissa själva...
En mycket underhållande bok som jag läst under den gånga veckan, det är samlingsvolymen på 349 sidor, av Kerstin Thorvall som handlar om hennes barndom ,uppväxt och giftermålet med konstnären Lars-Ivar Falk . (Vid 86 års ålder ger han ut en bok om sitt liv för att ge sin version av det hela.) Herrejösses vilka böcker hon Thorvall skrivit och vilken bra underhållning än om mycket tragik och skam, sex,otrohet, förälskelse, kvinnans frigörelse, barn, religon och det sociala arvet m.m m.m. Kerstin T hatade sin mamma - som kom från ett strängt hem där man inte åt de färska wienerbröden för det var för syndigt att äta något så gott hur mycket man älskade det så gick man emot. Inte njuta bara lida typ. De lade in wienerbröden tre dagar i skafferiet innan de fick ätas för då var de lagom dåliga för att passa gud - och Kerstin levde ut detta hat genom att senare bli och göra det som var fult och skamligt.
Idag hatar Kerstins fyra söner i sin tur henne för att hon levde som gjorde. Linda Skugge skriver om det här. Förstås. Hur Kerstin själv mår nuförtiden kan ni läsa här. Kerstin Thorvall har gjort mycket för andra kvinnor och kanske några män genom att leva som hon ville men har också betalt ett pris genom att SKRIVA så öppet om det som hon gjort. Jag tänker iallafall köpa och läsa hennes andra böcker. Har skickat efter Borkmanns punkt av H.Nesser också. Han ska flytta till Gotland han. Men aldrig till Las Vegas verkar det som... Annars så har jag förutom lagat mat, städat, läst, tvättat, varit på gym och gått med stavar i 2,2 mil vecka 43, träffat Teo, (han är ljuvlig) och målat. Eller försökt. Eller kladdat med färg. (dyrt). Känns bra att koncentrera sig på något även om det blir väldigt många lager med färg innan det ens kan vara en " målning av något icke föreställande ting". Men det är mina målningar och min inre process som är viktig. Inte hur det ser ut. Och det är kul. Vansinningt kul. Sen har jag köpt en egen domän på nätet. preschoolerworld.com och nu är jag i desperat behov av hjälp för att få den utformad och fylld med länkar, info till alla världsdelar om sånt som handlar förskolan och förskolebarn i världen.
Det kan vara : Skollagar, läroplaner, föräldraledighet, litteratur, barnkultur, leksaker, förskolor, au-pair-jobb ,mat, tidningar,utbildning,barnomsorg,pedagogiker,forskning, sjukdomar, jobb och kanske lite till. Märker ni va´himla många projekt ho´ har i gång. Hur ska detta stöleprov sluta kan man allt undra... man tappar nästan andan av beundran för denna präktiga människa...