fredag, augusti 01, 2008

Och sen , sen visar de Neil Diamond...

...och han oppnar med Crackling Rose . Den laten hade farmor och farfar. Kommer ihag att jag spelade pa deras grammofon.Jadra bra lat! De ar typ lite stela, rynkiga och inte nagra popnordar de som korar och spelar med honom pa scenen i Glastonbury. Men de kan sin musik det hors. Han sjunger bra killen! Read more about Neil Diamond here.

Marc Bolan Story - Metal guru yeah, yeah!

Ser en bra dokumentar om Marc Bolan pa BBC Four. Han var bra. Punkens forfader. Allatiders musik.

Mot the Gym!













Bara att gilla laget. Lilla byggvaruhuset finns hos G ifall ni behover nagot. Grannen Peter (arkitekten) har i allfall ett forrad till pinnarna.





Lunchrapport fran London

Laget ar lugnt. Vadret mulet och blasigt. Ska till gymet ikvall.
Forrad av farg,penslar, verktyg m.m i hallen. Stod ni ut med? Jag ser det inte langre...

Done ! Finito! Bon!

Klart!

Washing dishes anyone?



Har far jag diska under rinnande vatten. Ingen diskmaskin. Ingen extra ho har inte. Men det gar bra anda.


G och max tyckte det var gott tydligen. Nastan rent i alla skalar. Lite pasta kvar, en kycklingbit och lite sallad.

En dagens

Dagens lunch som vi glufsat i oss bestod av: citronmarinerade kycklingfile'er, pasta,tomatsas och sallad med gurka,tomater och lok. Det blev gott.

Dagens lunchtant


Dagens stadtant.

Bozena ar en av decleaningsladies som G har. Hon ar jattetrevlig och glad. Idag har vi pratat om kameror och hon har visat bilder pa hennes 14 arige son. Han ar hos henne har i London nu, annars gar han i skolan i Polen. Han vill inte flytta hit. Hon har en jattefin lagenhet dar och de kan leva bra dar pa det hon tjanar har pa olika stadjobb.

torsdag, juli 31, 2008

Londonrapport nr 2

Inte blev det nagon siesta. Ser dubbelt . Foljde med G nar han gick till banken och vi passade pa att handla lite groceries. Har inte atit sa mycket idag sa nu ska det bli middag. Forts. foljer.

Jag ar sa trott sa jag vet inte hur jag sag ut nar jag lamnade hemmet!
Uj Uj !men jag kanner ju inte sa manga har som jag kan raka pa. Men jag var ocksa med i den lilla jarnaffaren , bara sa ni vet. Ska jag blogga sa ar det sa har.
G kommer val bli galen om nagra dagar om jag ska ta kort i tid och otid.

Sa har superglad blir man nar man kopt en flakt! G handlar mycket har sa de verkar vara best buddies! Tank om det vara sa pa ICA?

Manga saker man behover finns i denna lilla affar.

Bland alla (inte alltfor valvardade hus) finns blommor.


Nara Kentish town.


Bakom muren doljer sig en skola.


Pa vag till Kentish town. Blev overtald av G. Borde stannat hemma och tagit en tupplur.




G's arbetsrum/Tv-rum/matrum osv. Det ar ordning och reda har. Killen ar Max som jobbar at G. Just nu haller han pa och putsar alla fonster (behovs) och satter upp nya persiener(behovs). Oss emellan har M inte levt upp till G's krav pa tankeverksamhet nar det galler affarer och att ta egna beslut sa det ar inte sakert han ska vara kvar. (For den lonen han har sa borde han vara ett geni...) M ar fran Vitryssland och pluggar har. Trevlig och artig som bara den. Men otroligt bortskamd av mamma!

Londonrapport nr 1

Har ar mulet, ca 30 grader och det har regnat lite lite. Resan gick bra. Skulle dock inte ha druckit kaffet pa planet. Gott men jag somnade inte forran kl fem i morse. Sa nu kanns det som om jag har en slang av Jetlag -ligth. Far ta lite siesta , tror jag. G var uppe kl 7 och stack ivag och "joggade". Hans (svindyra) pers. tranare hade forsovit sig sa han dok inte upp. Han hade varit pa bio igar och satt moblien pa ljudlost och horde inte nar G ringde. Men det kanske var bra for om G ar lite lite sen sa far han sura miner av tranaren. Sa idag tar jag det lugnt. Mer info senare.


Pa den har flygplatsen ar det inte mycket action. tva fligths per dag till London just nu. Och anda var flyget forsenat...



Har star min bil bra tills jag kommer hem igen.


Vanta har!


Jaha, le nu och se glad ut.(fasiken va' nasan ar stor) Var bland de forsta att checka in. Men snabbt blir det fullt i vantsalen. jag hade priorty boarding sa jag hade inte behovt kora i 140km. Det tar ca 1.5 tim till V-as. Det gar bussar ocksa sa det kanske jag tar nasta gang.


Flygningen var forsenad 40 min men vi var bara 20 min sena nar vi landade. Takeoff 2150 och 22 35 flog vi over Goteborg. Tror jag sag Par och Anna faktiskt.

Och landingen var perfekt kl 2250 (sv tid 2350)

Det bygger om som vanligt pa Stanstead sa det var orimligt langa koer till passkontrollen. Och inga toaletter forran efter passkontrollen. Jag sa, vad jag tyckte om det till vakten...



Det har ar utanfor terminalen.


Joda, G kom och motte mig. Han fick vanta en timme. Men det gor ju inget. Det ar ju jag som annars far vanta...och vanta...det var bara nyttigt for honom. Har ar kl nastan midnatt i London. Det tar tva timmar att flyga men med ovrig vantan och restid sa tog det ungefar attatimmar fran dorr till dorr.

Dagens breakfast. Tyvarr inga stekta tomater idag.

Bakom traden doljer sig en park.


En liten tradgard utanfor fonstret har Gregory allt. Det mesta ar visset och det ar valdigt blanadade vaxter ska jag saga. I en kruka vaxer havre! Inget som G har planterat utan det ar nog duvorna som lamnat fron. Sager vi. Jag har fatt lov att rensa lite bland odlingarna sa havren ska bort. Bort, bort med den!

Titta till hoger fran sovrummet pa andra vaningen sa ser man detta.


Sa har ser det ut fran sovrummsfonstret. Det vita huset ser inte mycket ut men pa insidan ar det fantastic. Hela omradet var valdigt nedganget for nagra (5?) ar sedan men det har rustats mycket. I det vita huset bor Peter och Celine. Han har jobbat (och hon med antar jag) med att rusta sitt hus och de har aven sett till att parken kommit till. Bredvid parken ligger en stor sporthall. For nagra ar sen var har rena ramma vilda vastern med knark , brak och pickadoler tom. Men nu ar det lugnt.


Ser man till vanster sa ar utsikten inte sa bedarande.Huset som skymtar ar nybygda lagenheter.
Det har ser man fran Gregorys fonster. Den fina tradgarden har G's granne
som ar arkitekt skapat. Det var ett rattbo innan. Men jag tror att manmaste ha nyckel for att ga in...

tisdag, juli 29, 2008

Shoppingfynd!


Skulle inhandla en klänning eller två, tänkte jag. Men det gick inte alls. Är för stor. Eller om det endast fanns små storlekar. Jo, vi säger att det är så. Var i tre affärer i Ö. Hittade inget bra alls. Backade tillbaka till M-berg och si där fanns två trikåkjolar med bra bred linning , en vit blus och en topp. Alla fynd från H&M. Plus inköp på apoteket,Kicks, SIBA och ICA. Samt fyra toppar till kära mor på Lindex. Ta 2 för 1 var deras erbjudande idag.
Denna inköpsrunda trodde jag skulle vara klar på ett par timmar men det vet ni ju hur det blir med det.Åkte klockan två och var hemma kl 20. Men då hade jag två stopp hos mor och far också. Imorgon är det packningar som gäller. Inpackning och väskpackning. Ska inte vara borta så många dagar men under en dag använder jag många prylar. Men den här gången ska jag packa väldigt lite. Brukar ha hur mycket som helst med mig men aldrig något som passar. Eller så använder jag nästan samma kläder. Det brukar bli de som är mest bekväma. Hej och hå. Vi hörs från London!

Jag ser inget

I morse vakande jag (precis som igår) med en dunkande huvvudvärk. Svullna, klibbiga ögon som gör att jag inte kan se ordentligt. Kan det vara allergi eller att jag inte tål ACn i bilen? Skitjobbbigt är det. Blir lite orolig eftersom jag har resdag till London imorgon kväll. Får köpa Ipren. Igen. Kanske är det värmen också. Kanske borde dricka mer vatten. Borde ta det lugnt idag. Fast jag har så många "smågrejor" att göra så det blir svårt...Så många borde och kanske det finns.

Lyssna mera.

Lyssna utan att döma istället för att döma när du lyssnar. Svårt. Träna genom att lyssna på P2. När ett musikstycke pågår i flera minuter och du tycker att det inte är en enda ton rätt eller att det finns någon vacker melodi alls, det är då man ska försöka att lyssna. Utan att byta kanal.
Programmet Ring P1 är också ett bra träningsprgram. Bara lyssna. Inte döma vad som sägs. Svårast är det på gymet. Där finns bara Rix (eller heter det Mix) Megapol. Men programledarna är duktigare och trevligare än vad jag trodde. Musiken "OK" men värst är REKLAMEN! Den är bara fånig och flåshurtig så man dånar.

Smörjelse

Nu har jag gett sista smörjelsen till den nya källardörren som gnisslat så förbenat´ att det hörts i hela huset. Borde ge flaskan med olja till de ovanpå...alla deras dörrar verkar gnissla. Väcks varje morgon av ett gnällande ovanifrån.

måndag, juli 28, 2008

Cowboy sköt sin gräsklippare

En gubbe har skjutit sin gräsklippare. Nu kan han åka in finkan. Och böta. Gubben, som ser ut värsta seriemördaren, anser att han var i sin fulla (själv var han tydligen full av alkohol) rätt att skjuta sin gräsklippare. Bättre att skjuta sin gräklippare och ta ut sin ilska än att skjuta en människa väl. Jäklar vad arg han måste blivit när den inte startade! Nu går jag in och hämtar hagelbössan så ska du få! Så kan det gå till i Vilda västern nuförtiden.

"Systrarna Palsternaka "och Dr Shivago. (klicka här)
















Jane och Anna Pasternak är två systrar. Jane ( i blått) är kompis med G. Jag träfffade henne förra sommaren i Oxford. Hon har en syster som heter Anna. De är släkt med med Boris Pasternak som skrev Doktor Shivago. Systrarna är inte direkt di´goaste vänner vad jag förstår.
Just idag har Anna en artikel i the Daily Mail. Hon har även skrivit en bok om Prinsesssan Diana.