Acquasale
Fiskarens brödsallad
Fiskarens brödsallad
Tv Program
Solens mat
Rätten blir bäst med ett riktigt surdegsjäst lantbröd och solmogna tomater. Lägg tomaterna i en plastpåse tillsammans med ett äpple i rumstemperatur ett par dagar så blir de mer smakrika.
Rätten blir bäst med ett riktigt surdegsjäst lantbröd och solmogna tomater. Lägg tomaterna i en plastpåse tillsammans med ett äpple i rumstemperatur ett par dagar så blir de mer smakrika.
Ingredienser till 4 personer:
4 skivor dagsgammalt lantbröd8 plommontomater12 sardeller1 knippa färsk oreganosvartpeppar½ dl extra jungfruolja (fruttato)
Gör så här:
4 skivor dagsgammalt lantbröd8 plommontomater12 sardeller1 knippa färsk oreganosvartpeppar½ dl extra jungfruolja (fruttato)
Gör så här:
Skär brödet i cirka 2 centimeter tjocka skivor och rosta dem i ugnen så att skorpan blir knaprig. Låt gärna brödet ligga kvar en stund i avslagen ugn.
Riv brödet i småbitar, 2-3 cm, och lägg i en skål.
Slå på lite vatten så att inkråmet mjuknar.
Ta upp, slå bort vattnet.
Halvera tomaterna och pressa saften över brödet.
Ta ett par tomater åt gången i handen och tryck till.
Lägg i sardellerna, delade i mindre bitar.
Repa över rikligt med oregano.
Krydda med nymalen svartpeppar och ringla över olivoljan.
Blanda ingredienserna väl och servera.
Man kan också blanda ner oliver eller strimlad grillad paprika i salladen.
¤
Vad de än tillagar för mat i detta underbara
program så ser det så gott ut att jag dånar.
Ostar, sardeller, bröd, oliver, pasta, såser, kapris,
tomater, kronärtskockor, persilja, vin, fisk, soppor
ja, allt verkar vara perfekt.
I nästa liv vill jag bli italienera på landet med en gård.
Ett slott går också bra.
För vad är väl en svensk torr griljerad skinka eller misslyckade
mintkyssar mot allt gott som de äter i Stövelns land.
Ingenting känns det som.
Skinkan jag just griljerat är röd, salt och smakar gris;-)
Minstkyssarna är bruna eftersom jag tog ekologiskt florsocker och smeten gick inte att spritsa.
Det smakar bra men hur bjuder man på mintkyssar som är en enda stor kaka på en bricka?
Det här receptet borde jag haft istället.
Hej och Hå.
Inget mer stök i köket på ett tag.
Får bli jordnöttsringar till middag.
1 kommentar:
Ulf o jag älskar detta programmet o vi sitter o planerar hur vi skall resa o vad vi ska äta när vi kommer dit. Tänkte att jag skulle lära mig lite Italienska också och Ulf sa at man kan ladda hem språkkurser från nätet. Vi ska nog investera i en lägenhet där vid havet någonstanns när vi blir rika.
Skicka en kommentar