söndag, mars 08, 2009

Att koka ihop toffee är inte så lätt som ni tror

En sån där termometer behöver jag.
Försök nr 2.
Smakar bränt socker.
Fettet kröp ur.
För hög värme.
Hård som flintasten.
Hela smeten har fastnat på tallriken.
Skeden sitter fast.
Får slänga hela kitet.



Försök nr 1.
Fettet kröp ur här med.
Då är det ingen återvändo när man kokar toffee.
Då är det kört.
Smaken är OK men ingen bra smet.
Har gjort felsökning och de troliga felen är (många)
Smält smöret för fort.
Inte rört HELA tiden.
För hög värme.
Fel sorts smör.
Måste ha en godistermometer.
Ja, det finns sådana.
På Cervera var de slut.
Inte fanns de heller i någon av de andra sjutton affärer jag frågade i.
En kötttermometer går endast till 95 grader.
Behöver en som mäter upp till minst 150 grader.






Inga kommentarer: